4 leuke bezienswaardigheden in Luik

Gelegen aan rivier de Maas ligt Luik op ongeveer 30 kilometer van Maastricht. Kenmerkend is het enorme aantal studenten in Luik, waardoor er altijd iets te doen is in de stad. Evenementen, gezellige terrasjes en altijd mensen op straat. Zo zijn barretjes en cafés 7 dagen per week 24 uur geopend. Binnenkort naar Luik? Bekijk deze 4 leuke bezienswaardigheden in Luik en maak er een geweldig uitje of weekendje weg van!

Reis met de trein naar Luik en koop een treinkaartje vanaf 18 euro (2e klas) of 40 euro (1e klas). De internationale trein is duurzaam, comfortabel en snel. Vanuit Nederland reis je met de InterCity Brussel in 03.12 uur naar station Luik-Guillemins.

Bezienswaardigheden in Luik

Er zijn diverse bezienswaardigheden in Luik. Een aantal mag je zeker niet overslaan, zoals de Bueren trap (panorama punt in Luik) of de Sint-Pauluskathedraal. Ook vind je bij Place Saint Lambert de belangrijks archeologische vondsten met o.a. restanten van een kathedraal en een Romeins huis. Hieronder nog een aantal leuke bezienswaardigheden in Luik die je zeker niet mag missen:

Markt in Luik

De Zondagsmarkt La Batte met 500 kraampjes. Op deze enorme markt vind je eigenlijk alles. Denk aan exotische vissen, kleding, fantasiejuwelen, wijn, kaas, boeken, platen en ontdekkingen van kleine uitvinders.

Heuvels van Citadel

Deze stadstuinen in Luik zijn het groene en rustgevende hart van de stad. Zeker in bloei is het stadspark een absoluut lust voor het oog.

Luikse wafel

Wie Luik bezoekt moet natuurlijk een typisch Luikse wafel hebben gegeten. Extra lekker door de suikerkristallen die worden gebruikt.

Grand Curtis

Ontdek 7000 jaar aan kunst en geschiedenis in het museum van Luik.

Ardennen: Ongerepte natuur

Zin in een activiteit, wandeling of fietstocht in de Ardennen? Luik is de perfecte uitvalsbasis met diverse dagtripjes. Je kan in de Ardennen eigenlijk alles doen, waarbij tijd vaak de enige beperking is. Verder leent het schitterende natuurgebied zich voor dagwandelingen of rustgevende fietstochten. Een dagje Ardennen is zeker een aanrader, waarna je weer terugkeert naar Luik voor een heerlijk diner en avondprogramma.

Uitgaan: Altijd op stap

Uitgaan in Luik? Geen probleem, want kroegen, barretjes en danscafés zijn tot in de late uurtjes geopend. Aanrader is uitgaansbuurt Le Carré. Het stadsdeel ligt vlakbij Place de La Cathedrale en barst van de steegjes met bars en danscafés. Zeker op de weekenddagen kan het hier ontzettend druk, maar gezellig zijn!

Ben je opzoek naar een grote discotheek? Dan moet je niet gaan stappen in Luik, want die zijn niet gevestigd in het stadscentrum.

Rondvaart: diverse tochten over de Maas

Vanuit Luik kan je diverse rondvaarten of tochten over de Maas maken. Zo is er een tocht naar Maastricht, langs bezienswaardigheden of omliggende dorpen in de omgeving. Een rondvaart tijdens jouw stedentrip maakt het uitje onvergetelijk. Bekijk Luik ook vanaf het water en plan jouw boottocht voor vertrek. Bij een aantal rederijen in Luik dien je namelijk vooraf te reserveren.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest