4 leuke bezienswaardigheden in Kopenhagen

Trein Kopenhagen

We reizen allemaal steeds verder met de trein. Ook Kopenhagen staat voor veel reizigers op de wenslijst. Daarom hebben wij alvast 4 leuke bezienswaardigheden in Kopenhagen voor jou geselecteerd. Zo wordt jouw stedentrip in Kopenhagen een gegarandeerd succes.

Met twee keer overstappen een reistijd van 10.33 uur reis je met de trein naar Kopenhagen. Treinkaartjes koop je vanaf 40 euro bij aanbieders als TheTrainLine, NS International, Deutsche Bahn en B-Europe. Het eerste stuk reis je per InterCity Berlijn naar Osnabruck, waarna je overstapt op de trein naar Hamburg. Eenmaal aangekomen in Hamburg stap je de laatste keer over op de trein naar Kopenhagen. Dit laatste stuk duurt nog 4.40 uur.

Nyhavn: Haven van Kopenhagen

Als je in Kopenhagen bent geweest is de Nyhavn een absolute must. Water, bootjes, terrasjes en prachtige gekleurde huisjes zorgen hier voor de mooiste momenten.

Vergeet daarbij niet dat ‘de kleine zeemeermin’ hier is geboren, want hier heeft schrijver Hans Christian Andersen geleefd en gewoond. Een van de grootste attracties in Kopenhagen is dan ook de Kleine Zeemeermin. Het standbeeld is tevens te vinden in de Nyhavn in Kopenhagen.

Tivoli Gardens: Pretpark in Kopenhagen

Even wat anders of ben je op stap met kinderen? Bezoek Tivoli Gardens midden in het centrum van Kopenhagen. Met ruim 25 attracties en 5 verschillende gebieden is dit een leuke activiteit in Kopenhagen. In de avonduren wordt het park verlicht met maar liefst 115 duizend lampen.

Stroget: Winkelen in Kopenhagen

De ‘place to be’ voor shoppers is winkelgebied Stroget. Een groot gebied in het hart van het centrum met grote winkelketens of kleine boetiekjes. Bekende pleinen in het gebied zijn Nygade, Amagertorv en Gammel Torv.

Vergeet niet even een kijkje te nemen bij de Rundetaarn. Een grote toren die regelmatig aan bod komt in de sprookjes van Hans Christian Andersen.

Amalienborg: Vier paleizen

Als je het hebt over een bezienswaardigheid in Kopenhagen behoort Amilienborg hier zeker bij! Een complex van vier paleizen gepositioneerd op een achthoekig plein. De buitenkant is veelal vergelijkbaar, maar van binnen ziet elk paleis er anders uit. Twee van de vier paleizen is door bezoekers te bezichtigen. Tevens is hier het marcheren van de wachten te bewonderen.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!