4 leuke bezienswaardigheden in Gent

Trein Gent
Heb je een weekendje weg of stedentrip naar Gent gepland? Dan wil je natuurlijk niks missen en bijzondere dingen ondernemen. Geen probleem, want deze stad heeft een hoop te bieden. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Gent? Wij hebben een aantal leuke bezienswaardigheden in Gent geselecteerd.Natuurlijk reis je met de trein naar Gent. Dit is het meest duurzame vervoersmiddel voor deze bestemming en is daarnaast voordelig, snel en comfortabel. Er is eigenlijk geen beter reisalternatief voor deze prachtige Europese bestemming. Je reis vanuit Nederland per InterCity Brussel of Thalys naar Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de trein naar Gent Sint Pieters.

Panorama Punt in Gent: Uitzicht over de stad

Iets wat je zeker moet hebben gezien is Gent van bovenaf! Dit kan op meerdere locaties in de stad, maar de twee bekendste is wel Fort Gravensteen en de Belforttoren. Op het dak van Fort Gravensteen heb je een mooi uitzicht over de daken. Vanaf de Belforttoren sta je nog een stukje hoger en tevens bovenop een bouwwerk van de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

Winkelen in Gent: Veldstraat en Langemunt

Lekker winkelen in Gent is absoluut geen probleem. Hiervoor zijn diverse winkelstraten te vinden in het stadshart. Zo vind je in de Veldstraat en Langemunt grote winkels van bekende merken. Ook voor leuke boetiekjes ben je in Gent op het juiste adres. Naast de winkeltjes in de binnenstad zijn er tevens diverse markten te vinden in Gent. Denk aan de Bloemenmarkt, Boekenmarkt en een Brocantemarkt. Op zondag is het mogelijk om de drie markten op één dag te bezoeken. Leuk als wandeling door Gent!
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

Vaar over de Grachten in Gent!

Dagelijks trekken toeristen te voet of per fiets door de Belgische stad, maar Gent heeft nog een andere mogelijkheid. Het is namelijk mogelijk om per rondvaartboot of watertaxi over de grachten in Gent te varen. Aanrader is een kano of motorboot huren, waarmee je zelf de stad kan ontdekken. Hierdoor kan je echt even stilstaan bij mooie plekken en de grachten in Gent op eigen tempo ontdekken.
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

Bezienswaardigheden: Korenmarkt, Graslei en Korenlei

Gent is met recht één van de mooiste steden van België. Waanzinnig mooie bezienswaardigheden en imposante bouwwerken. Je vind de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Gent aan de Korenmarkt. Je vind hier de mooiste panden en kerken als de Sint-Baafskerk en de Sint-Niklaaskerk. Ook moet je zeker even een kijkje nemen in de Graslei en Korenlei. Dit zijn twee straten langs de oever van rivier de Leie in Gent, waar je prachtige foto’s kan schieten.
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!