4 leuke bezienswaardigheden in Frankfurt

Trein Frankfurt

Opzoek naar een leuke bestemming in Duitsland voor een stedentrip of weekendje weg? Reis met de trein naar Frankfurt! De stad kent vele gezichten met reusachtige moderne kantoorgebouwen en een rijke historie. Zo vind je oude vakwerkpanden aan het Römerberg plein en enorme kantoorgebouwen langs de Main. Natuurlijk kan je ook een rondvaart over rivier de Main of een wandeltocht langs de oever plannen. Hoe dan ook is er van alles te beleven in deze stad en daaruit hebben wij 4 leuke bezienswaardigheden in Frankfurt geselecteerd.

Main Toren: Wolkenkrabber Panoramapunt in Frankfurt

Een locatie in Frankfurt die je zeker niet mag overslaan is de Main Toren. Deze wolkenkrabber is inclusief zendmast 240 meter hoog. Op de 56e verdieping van het gebouw bevindt zich een panoramapunt voor bezoekers waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over stad. Zeker met helder weer is dit een absolute must voor elke bezoeker van Frankfurt. Het panoramapunt in Frankfurt ligt op 200 meter hoogte en heeft een perfecte ligging in de stad.

Ook vind je bij deze locatie de enorme moderne gebouwen. Het zakelijk hart van de stad. Vervolgens kan je met een wandeling langs de Main weer terug naar het oudere gedeelte van de stad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ALINA | BERLIN | TRAVEL (@miajeana) op

Römerberg Plein: Stadhuis, Vakwerkhuizen en de Dom

Wie in Frankfurt is geweest kan eigenlijk niet ontkomen aan deze locatie. Römerberg, Römerplein of het Römer staan allemaal synoniem aan deze leuke bezienswaardigheid in Frankfurt. Hier vind je middeleeuwse vakwerkhuizen, het stadhuis en de Dom van Frankfurt. Daarnaast zijn er rondom het plein nog twee kerken gevestigd, namelijk de Sint Paulskerk en de Oude Nikolaaskerk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door q de (@q_de) op

Zeil: Winkelen in Frankfurt

Frankfurt is misschien wel de leukste Duitse bestemming om te winkelen. De echte shopper gaat absoluut even langs naar Zeil in Frankfurt. Deze winkelstraat is een complete voetgangerszone en beschikt over tal van warenhuizen, zoals Galaria Kaufhof Zeil, Zeilgalerie, Karstadt Zeil en Bienenkorbhaus.

Andere bekende winkelgebieden in Frankfurt zijn de Goethestrasse, de Neue Kräme en de markt in de Altstadt van Frankfurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Christian W. Röhl (@cwroehl) op

Bahnhofsviertel: Hotels, Restaurantjes en eethuizen

Een zeer bekende en aantrekkelijke wijk voor toeristen is het Bahnhofsviertel. Hier vind je niet alleen het internationale treinstation van Frankfurt (Frankfurt am Main Hbf), maar zijn tevens vele hotels, restaurantjes en eethuizen gevestigd. Daarnaast vind je hier de rosse buurt van Frankfurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @duke_photographics op

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!