4 leuke bezienswaardigheden in Brugge

Trein Brugge

Ben je aan het oriënteren of opzoek naar inspiratie voor een mooie stad in België? Dan kan je stoppen met zoeken, want Brugge is absoluut de moeite waard! Nederlanders reizen de halve wereld over voor de mooiste steden, terwijl Brugge eenvoudig bereikbaar is. Zo reis je met de trein naar Brugge met een reistijd van slechts 3.03 uur. Waarna het shoppen kan beginnen! Natuurlijk zijn er nog tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden in Brugge. Overweeg deze 4 leuke bezienswaardigheden in Brugge en plan jouw dagje of weekendje weg.

Naast dat de trein veruit het meest duurzame vervoersmiddel is, valt de prijs van een treinkaartje met 29 euro erg mee. Een goedkoop treinkaartje naar Brugge boek je tot 7 dagen voor vertrek, waarbij je per IC Brussel naar Antwerpen reist en overstapt op de trein naar Brugge. Het is ook mogelijk om per Thalys naar Brussel-Zuid te reizen, waarna je overstapt op de regionale trein naar Brugge.

Belfort Brugge: 83 meter hoog en 366 traptreden (panoramapunt Brugge)

Iets wat wij altijd leuk vinden is een mooi panorama punt. Het panorama punt in Brugge waar je eigenlijk niet omheen kan is de Belfort toren. Hij stamt uit de 13e eeuw en is in totaal 83 meter hoog. Wie de 366 traptreden beklimt wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marc Evans (@chroniclesands) op

High-lights: Bezienswaardigheden in Brugge

Eigenlijk staat de gehele binnenstad van Brugge op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is niet voor niets, want het karakteristieke stadscentrum beschikt over schitterende panden, gevels en kerken. Hieronder vind je een top 10 van bezienswaardigheden in Brugge die je eigenlijk niet mag overslaan.

 1. Rozenhoedkaai
 2. Burg
 3. De Vlaamse primitieven
 4. Hanzekwartier
 5. Brugse Reien
 6. Onze-Lieve-Vrouwekerk
 7. Godshuizen
 8. Concertgebouw
 9. Begijnhof
 10. Markt

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rémi Dandre (@remidandre) op

Bier drinken in Brugge

Iets waar je eigenlijk niet omheen komt in Brugge is bier. Je vindt hier honderden terrasjes, cafés en barretjes. Lekker bier proeven? Bezoek dan één van deze café’s met een complete en uitgebreide bierkaart.

 • ‘t Hof van Rembrandt
 • Cambrinus
 • t Brugs Beertje
 • Joey’s Café

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Luisa Martínez (@luisamartinezphoto) op

Rondvaart door Brugge: Tochtje op de Brugse reien

Maak jouw bezoekje aan Brugge compleet met een rondvaart over de Brugse reien. Bewonder de mooie plekken van Brugge vanaf het water met verschillende opstapplaatsen.

 •  Michielssens, Huidenvettersplein 13
 •  Coudenys, Rozenhoedkaai
 •  De Meulemeester, Wollestraat 32
 •  Gruuthuse, Nieuwstraat 11
 •  Stael, Katelijnestraat 4

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cheng Wan Hin (@litcloud.life_photo) op

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!