4 leuke Bezienswaardigheden in Antwerpen


Een dagje winkelen, stedentrippen of een compleet weekendje weg? Reis met de trein naar Antwerpen! Niet alleen vind je leuke bezienswaardigheden in Antwerpen, maar kan je heerlijk ontspannen, wandelen en uitgaan. Ga jij voor het eerst naar deze stad? Neem dan een kijkje bij deze 4 leuke bezienswaardigheden in Antwerpen. Zo ga je goed voorbereid op reis en mis je niks!

Als je met de trein naar Antwerpen reist koop je goedkope treinkaartjes tot 7 dagen voor vertrek. Voor reisdagen van maandag tot en met donderdag zijn tickets verkrijgbaar voor 20 euro. Reizen op vrijdag, zaterdag of zondag? Dan zijn kaartjes voor 26 euro verkrijgbaar. De treinreis verloopt per InterCity Brussel of Thalys. Vanuit Nederland kan je opstappen op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag HS of Breda voor een directe verbinding.

Download de stadsgids: HIER

MAS Antwerpen: Museum aan de Stroom

Misschien wel het bekendste gebouw in Antwerpen is het MAS (Museum aan de Stroom). Gelegen aan de oude haven in wijk het Eilandje is zowel het gebouw als de hippe wijk een absolute ‘must-visit’. Het architectonisch gebouw is 62 meter hoog en heeft op elke verdieping een andere expositie. Vervolgens vind je bovenop het gebouw een panoramapunt in Antwerpen met een waanzinnig uitzicht over de stad.

Verder vind je in wijk het Eilandje hippe terrasjes, cafes, restaurantjes en winkels.

Wilde Zee en De Meir: Winkelen in Antwerpen

Een dagje winkelen in Antwerpen? De stad is veelzijdig! Naast de leuke bezienswaardigheden in Antwerpen kan je hier uitstekend shoppen.  De bekendste winkelstraat in Antwerpen is de Meir. Hier vind je bekende merken en grote winkelketens. Verder vind je in buurt ‘Wilde Zee” vijf winkelstraten met kleine boetiekjes en lokale hippe winkels. Ook kan je hier heerlijk eten eten ontspannen. Bekende winkelstraten in buurt Wilde Zee zijn: de Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Lombardenvest, Groendaalstraat en Schrijnwerkerstraat.

Voor de echte modemerken naar Antwerpen? Dan neem je een kijkje rondom de Nationaleweg in Antwerpen of de Kammenstraat met kleinere hippe winkels.

Oude Centrum: Historisch stadshart

Iets wat je bij een bezoek aan Antwerpen zeker niet mag overslaan is natuurlijk het oude stadscentrum van Antwerpen. In de binnenstad vind je bijvoorbeeld de Grote Markt met karakterstieke oude panden en de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden als Het Steen, Begijnhof en het Hendrik Conscienceplein gelegen in de buurt.

Tevens worden er regelmatig markten georganiseerd in de binnenstad van Antwerpen. Bekendst en meest populair is de Rubensmarkt die elk jaar op 15 augustus wordt gehouden. Hierbij gaat de Grote Markt in Antwerpen terug naar de 17e eeuw, waarbij marktkramen en verkopers geheel in middeleeuwse stijl verkleed gaan. Wekelijkse markten in Antwerpen zijn natuurlijk de Vogelenmarkt en Vrijdagmarkt. Opzoek naar een hippe markt in Antwerpen? Neem dan een kijkje bij de Exotische Markt en de Biomarkt!

Antwerpen Centraal: één van de mooiste stations ter wereld!

Bezoekers, toeristen, lokale inwoners en treinfans blijven altijd even staan in dit treinstation. De stationshal van Antwerpen Centraal is een bezienswaardigheid op zich. De maremerenvloer, stationsklok en imposante gevel hebben veel weg van een imposante kathedraal. Het treinstation van Antwerpen heeft dan ook de bijnaam ‘Spoorwegkathedraal’.

Reis met de trein en start jouw bezoek direct in deze mooie bezienswaardigheid in Antwerpen.

Trein naar Duitsland in juni 2021

Het komt nu wel heel dichtbij, maar je wilt in deze periode natuurlijk niet te ver van huis. Dan is met de trein naar Duitsland een goed alternatief. Er zijn tal van prachtige bestemmingen te vinden, waarbij op onze reisblog al veel over schreven. Denk aan leuke...

Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden...

5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders