4 leuke Bezienswaardigheden in Antwerpen


Een dagje winkelen, stedentrippen of een compleet weekendje weg? Reis met de trein naar Antwerpen! Niet alleen vind je leuke bezienswaardigheden in Antwerpen, maar kan je heerlijk ontspannen, wandelen en uitgaan. Ga jij voor het eerst naar deze stad? Neem dan een kijkje bij deze 4 leuke bezienswaardigheden in Antwerpen. Zo ga je goed voorbereid op reis en mis je niks!

Als je met de trein naar Antwerpen reist koop je goedkope treinkaartjes tot 7 dagen voor vertrek. Voor reisdagen van maandag tot en met donderdag zijn tickets verkrijgbaar voor 20 euro. Reizen op vrijdag, zaterdag of zondag? Dan zijn kaartjes voor 26 euro verkrijgbaar. De treinreis verloopt per InterCity Brussel of Thalys. Vanuit Nederland kan je opstappen op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag HS of Breda voor een directe verbinding.

Download de stadsgids: HIER

MAS Antwerpen: Museum aan de Stroom

Misschien wel het bekendste gebouw in Antwerpen is het MAS (Museum aan de Stroom). Gelegen aan de oude haven in wijk het Eilandje is zowel het gebouw als de hippe wijk een absolute ‘must-visit’. Het architectonisch gebouw is 62 meter hoog en heeft op elke verdieping een andere expositie. Vervolgens vind je bovenop het gebouw een panoramapunt in Antwerpen met een waanzinnig uitzicht over de stad.

Verder vind je in wijk het Eilandje hippe terrasjes, cafes, restaurantjes en winkels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Antwerp (@antwerpen) op

Wilde Zee en De Meir: Winkelen in Antwerpen

Een dagje winkelen in Antwerpen? De stad is veelzijdig! Naast de leuke bezienswaardigheden in Antwerpen kan je hier uitstekend shoppen.  De bekendste winkelstraat in Antwerpen is de Meir. Hier vind je bekende merken en grote winkelketens. Verder vind je in buurt ‘Wilde Zee” vijf winkelstraten met kleine boetiekjes en lokale hippe winkels. Ook kan je hier heerlijk eten eten ontspannen. Bekende winkelstraten in buurt Wilde Zee zijn: de Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Lombardenvest, Groendaalstraat en Schrijnwerkerstraat.

Voor de echte modemerken naar Antwerpen? Dan neem je een kijkje rondom de Nationaleweg in Antwerpen of de Kammenstraat met kleinere hippe winkels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Antwerp (@antwerpen) op

Oude Centrum: Historisch stadshart

Iets wat je bij een bezoek aan Antwerpen zeker niet mag overslaan is natuurlijk het oude stadscentrum van Antwerpen. In de binnenstad vind je bijvoorbeeld de Grote Markt met karakterstieke oude panden en de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden als Het Steen, Begijnhof en het Hendrik Conscienceplein gelegen in de buurt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Antwerp (@antwerpen) op

Tevens worden er regelmatig markten georganiseerd in de binnenstad van Antwerpen. Bekendst en meest populair is de Rubensmarkt die elk jaar op 15 augustus wordt gehouden. Hierbij gaat de Grote Markt in Antwerpen terug naar de 17e eeuw, waarbij marktkramen en verkopers geheel in middeleeuwse stijl verkleed gaan. Wekelijkse markten in Antwerpen zijn natuurlijk de Vogelenmarkt en Vrijdagmarkt. Opzoek naar een hippe markt in Antwerpen? Neem dan een kijkje bij de Exotische Markt en de Biomarkt!

Antwerpen Centraal: één van de mooiste stations ter wereld!

Bezoekers, toeristen, lokale inwoners en treinfans blijven altijd even staan in dit treinstation. De stationshal van Antwerpen Centraal is een bezienswaardigheid op zich. De maremerenvloer, stationsklok en imposante gevel hebben veel weg van een imposante kathedraal. Het treinstation van Antwerpen heeft dan ook de bijnaam ‘Spoorwegkathedraal’.

Reis met de trein en start jouw bezoek direct in deze mooie bezienswaardigheid in Antwerpen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Antwerp (@antwerpen) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest