4 bestemmingen van Zon-Thalys in Zuid-Frankrijk

Een trein waar je allemaal weleens van hebt gehoord is natuurlijk de Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk. Deze hogesnelheidstrein verbindt in de zomermaanden 4 geweldige bestemmingen in Frankrijk met een directe verbinding. Het gaat om steden als Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. De Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk rijdt van 27 juni tot en met zondag 30 augustus 2020. Kaartjes boek je drie tot vier maanden voor vertrek met vroegboekkorting.

Valence: Historisch en lavendel

Een stad die vaak onterecht wordt overgeslagen is Valence. Prachtige historische gebouwen, een gezellig centrum en heuvellandschappen met glooiende lavendelvelden. Wanneer je de lavendelvelden in volle bloei wilt zien dien je voor eind juli te gaan. In augustus oogsten de boeren de lavendelvelden namelijk en zal er maar weinig overblijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gaëlle Colin (@gal_architect_deco) op

Uiteraard blijven de prachtige vergezichten behouden en kan je hier tevens genieten van het historische en gezellige centrum gelegen aan de Rheine. Tussen de normale panden door spot je regelmatig huizen als La Maison des Tetes en La Maison Mauresque met zeer unieke gevels. De prachtige geveltekeningen vind je ook terug op het treinstation en de 11e eeuwse Sint Apollinariskathedraal.

Met de Zon-Thalys reis je al in ongeveer 6.5 uur voor 80 euro naar Valence.

Avignon: Rome van Frankrijk

De stad met namen als “Het Rome van Frankrijk”, “Babylon aan de Rhône”, en “Provençaalse pausenstad” is Avignon met recht een topbestemming in Frankrijk. Ruim een eeuw hebben hier pausen gewoond, waaruit het belangrijkste gebouw van de stad is ontstaan; Palais des Papes. Jaarlijks wordt het enorme paleis door 650 000 mensen bezocht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maïlys (@mailys_p) op

Naast het paleis is Pont d’Avignon een belangrijke bezienswaardigheid. Je kan op de brug wandelen, maar helaas niet meer oversteken. De laatste twee bogen hebben de tijd niet doorstaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tarek FAKHRY | Photographer (@tarekfakhry) op

Naar Avignon reis je met de TGV of Zon-Thalys in ongeveer 7 uur. Kaartjes zijn vanaf 84 euro verkrijgbaar, wanneer je drie tot vier maanden voor vertrek boekt.

Aix-en-Provence: Sfeer, proeven en kunst

Deze stad in Zuid-Frankrijk doet erg gezellig aan met een oud stadsgedeelte met boetiekjes, een boulevard met restaurantjes en een karakteristieke kathedraal. Daarnaast zijn er nog een aantal moderne winkelstraten en is alles op loopafstand bereikbaar in Aix-en-Provence.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AixCity (@aixenprovencecity) op

Er is eigenlijk altijd wel iemand op straat in Aix-en-Provence. Dit is ook niet verwonderlijk, want van de bijna 150 000 inwoners is ongeveer 20% student. Dit merk je direct als je over straat loopt en in de late avonduren.

Ook Aix-en-Provence bezoeken? Neem de TGV of Zon-Thalys naar deze zonnige bestemming in Zuid-Frankrijk. Met de trein ben je ongeveer in 7,5 uur in de stad. Een treinkaartje naar Aix-en-Provence is verkrijgbaar vanaf 84 euro (2e klas).

Marseille: machtig mooi!

Een zeer indrukwekkende stad in het zuiden van Frankrijk is Marseille. Niet alleen in omvang, want met ongeveer 870 000 inwoners is dit de tweede stad van Frankrijk. Naast stranden, winkels en eettentjes tref je in Marseille een prachtige haven omgeven door twee forten; Fort Saint-Jean en Fort Saint Nicolas.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Crazy City (@crazycitymarseille) op

Tevens waakt ten alle tijde de 162 meter hoge Notre-Dame-de-la-Garde over de stad. Dit punt is absoluut een aanrader, want ook jij hebt hier een prachtig uitzicht over de zee en stad. Reis met de trein naar Marseille in 7.28 uur met de TGV of Zon-Thays. Treintickets naar Marseille zijn al vanaf 84 euro verkrijgbaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ⚜️ 𝓔 𝒍 𝒔 𝒂 𝑩 𝒆 𝒏 𝒐 𝒊 𝒕 ⚜️ (@_elsadorssa_) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Parijs, de stad van liefde en licht, blijft een onweerstaanbare bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met zijn iconische bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en elegante boetieks biedt Parijs een onvergetelijke citytrip. In deze gids nemen we je...

Citytrip Hannover per trein

Hannover, de charmante hoofdstad van Nedersaksen in Duitsland, wacht op jou om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur te ontdekken. Deze stad, doordrenkt van traditie en moderniteit, biedt een perfecte mix van ontspanning en opwinding...

NS: slechtziende en blinde kinderen oefenen met treinreizen

NS: slechtziende en blinde kinderen oefenen met treinreizen

Op donderdag 15 februari hebben slechtziende en blinde kinderen van het expertisecentrum Koninklijke Visio in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen (NS) een unieke ervaringsreis gemaakt van Eindhoven naar Weert. Met als doel de drempels van het reizen met de...

Pin It on Pinterest