Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken.

Of je nu een filmfan bent of gewoon de schoonheid van deze Europese steden wilt ontdekken, de trein biedt een comfortabele en milieuvriendelijke manier om te reizen. Met directe verbindingen en een prachtig uitzicht onderweg, is de trein het ideale vervoersmiddel voor een stedentrip. Boek vandaag nog je treinkaartjes en laat je inspireren door één van deze iconische filmbestemmingen!

Bezoek bestemmingen uit de film in Europa per trein

Ontdek enkele van de meest populaire filmbestemmingen in Europa, waar je met de trein naartoe kunt reizen. Laat je inspireren en plan je volgende avontuur!

1.) Parijs: De Stad van de Liefde

Parijs is niet alleen beroemd om zijn kunst en cultuur, maar ook als de achtergrond voor talloze films, waaronder de romantische klassieker Midnight in Paris (2011). Deze film neemt je mee door de straten van de stad, waar je beroemde locaties zoals de Seine, Montmartre en de Notre-Dame kunt zien. De romantische sfeer van Parijs maakt het een populaire bestemming voor koppels die op zoek zijn naar een speciale ervaring. Met de hogesnelheidstrein kun je vanuit Nederland in slechts enkele uren in deze betoverende stad zijn.

Reis per Eurostar rechtstreeks naar Parijs vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam. Een treinkaartje naar Parijs is verkrijgbaar vanaf 35 euro per enkele reis.

2.) Londen: Iconisch en Cultureel

Londen is een andere stad die vaak in films wordt afgebeeld. Van de Harry Potter serie tot de romantische komedie Notting Hill (1999), deze stad heeft het allemaal. Bekende locaties zoals Platform 9¾ op King’s Cross Station en de charmante straten van Notting Hill trekken niet alleen filmliefhebbers, maar ook toeristen die willen genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. De treinverbindingen vanuit Nederland naar Londen zijn uitstekend, waardoor je eenvoudig het avontuur kunt beginnen.

Ook Londen is uitstekend bereikbaar per Eurostar. Zo reist de trein 3 keer per dag rechtstreeks vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam met een ticketprijs vanaf 46 euro per enkele reis.

3.) Edinburgh: Historisch en Sprookjesachtig

De Schotse hoofdstad Edinburgh is een stad vol geschiedenis en prachtige architectuur, en was het decor voor de film Trainspotting (1996). De Royal Mile en het iconische Edinburgh Castle zijn slechts enkele van de hoogtepunten die je kunt ontdekken. Met zijn sprookjesachtige uitstraling is Edinburgh een geweldige bestemming voor zowel filmfans als liefhebbers van geschiedenis. Het is gemakkelijk te bereiken met de trein, en een wandeling door de straten van deze stad voelt als een reis terug in de tijd.

Naar Edinburgh met de trein? Hoewel het vliegtuig of de pond (met auto) een snellere optie is, kan de trein heel comfortabel zijn. Reis per Eurostar naar Londen St. Pancras en stap over op de trein naar Edinburgh.

4.) Brugge: Romantiek in de Middeleeuwen

Brugge, ook wel bekend als het Venetië van het Noorden, is beroemd geworden door de film In Bruges (2008). De schilderachtige grachten en middeleeuwse architectuur maken het een ideale setting voor romantische films. De Belforttoren en het Marktplein zijn enkele van de hoogtepunten die je niet wilt missen. Brugge is perfect voor een dagtrip of een weekendje weg, en met de trein ben je in no-time in deze betoverende stad.

Voor Brugge is de trein verreweg de beste optie. Reis naar Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Brugge.

5.) Praag: Sprookjesachtig en Historisch

Praag is een stad die je moet ervaren, vooral als je een fan bent van films. De stad diende als achtergrond voor Mission: Impossible (1996), waar iconische locaties zoals de Karelsbrug en het Oude Stadsplein te zien zijn. Praag’s unieke architectuur en rijke geschiedenis maken het een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Met regelmatige treinverbindingen vanuit Nederland is het gemakkelijk om deze sprookjesachtige stad te bezoeken.

1 van de mooiste bestemmingen en tevens bekend uit diverse films; Praag. Reis per trein naar Berlijn, waar je overstapt op de trein naar Praag. Er is eveneens een nachttrein verbinding naar Praag beschikbaar bij TUI inclusief hotelovernachting.

6.) Kopenhagen: Modern en Charmant

Kopenhagen, de Deense hoofdstad, werd beroemd door de film The Danish Girl (2015). De stad staat bekend om zijn charmante grachten, kleurrijke huizen en de iconische Kleine Zeemeermin. Kopenhagen is een ideale bestemming voor een kort bezoek, en met de trein ben je binnen enkele uren ter plaatse. De combinatie van moderne architectuur en historische charme maakt deze stad aantrekkelijk voor zowel filmfans als cultuurzoekers.

Reis per trein naar Kopenhagen en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Een treinkaartje naar Kopenhagen is helemaal niet duur! Al vanaf 38 euro reis je vanaf Amsterdam naar Kopenhagen met slechts 2x overstappen.

7.) Wenen: Elegant en Historisch

Wenen is een stad die zowel elegantie als geschiedenis uitstraalt. De stad is het decor geweest voor verschillende films, waaronder Before Sunrise (1995). De prachtige architectuur, zoals de Weense Staatsopera en het Kunsthistorisches Museum, biedt een geweldige achtergrond voor een romantisch avontuur. Wenen is goed bereikbaar met de trein, wat het gemakkelijk maakt om een paar dagen door te brengen in deze culturele hotspot.

Wenen is met de ÖBB Nightjet nachttrein bereikbaar, waarvoor je in de avonduren dient te kijken voor beschikbare tickets. Deze treinkaartjes voor de nachttrein naar Wenen zijn verkrijgbaar vanaf 39 euro. Per ICE International is ook een mogelijkheid, want die vertrekt 5 keer per dag vanaf Nederlandse bodem.

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Trein naar Berlijn en Hotel nabij treinstation Berlin Haubtbahnhof

Trein naar Berlijn en Hotel nabij treinstation Berlin Haubtbahnhof

☑️ TUI.nl of DeJongIntra (Trein en Hotel) ☑️ Losse treinkaartjes naar Berlijn ☑️ Een los hotel boeken? Kijk op: Trivago en Booking.com Heb je Berlijn altijd al een keer willen bezoeken, of wil je de stad nogmaals bekijken? Reis dan comfortabel en snel per trein naar...

Pin It on Pinterest