Eurostar naar Frankrijk: Alle bestemmingen

Frankrijk, het land van de liefde, de mode en de gastronomie, is een droombestemming voor velen. En het goede nieuws is dat je dit prachtige land gemakkelijk kunt verkennen met de Eurostar, rechtstreeks vanuit Nederland. Laten we eens kijken naar de betoverende bestemmingen die op je wachten.

Parijs: must-see bestemming in Frankrijk

Citytrip Trein Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, is een wereldberoemde metropool die bruist van cultuur, geschiedenis en romantiek. Bewonder de iconische Eiffeltoren, wandel langs de Seine, bezoek het Louvre met zijn meesterwerken en geniet van heerlijke croissants in een gezellig café.

Met de Eurostar naar Parijs: Stap in Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal en geniet van een comfortabele reis van ongeveer 3 uur naar het hart van Parijs, Gare du Nord.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Parijs

Lille: Een verborgen juweeltje in het noorden

Trein Lille

Lille, gelegen in het noorden van Frankrijk, is een charmante stad met een rijke Vlaamse geschiedenis. Verken de Grote Markt met zijn kleurrijke gildehuizen, bezoek het Palais des Beaux-Arts met zijn indrukwekkende kunstcollectie en proef de lokale specialiteiten zoals waterzooi en carbonnade flamande.

Met de Eurostar naar Lille: Vanuit Nederland reis je in ongeveer 2,5 uur rechtstreeks naar treinstation Lille Europe, het moderne station ligt midden in het centrum van de stad.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Lille

Disneyland® Paris: Waar dromen werkelijkheid worden

Trein Disneyland Parijs

Disneyland® Paris, het magische koninkrijk waar jong en oud zich kunnen onderdompelen in de wereld van Disney, is een onvergetelijke ervaring. Ontmoet je favoriete Disney-figuren, maak spannende attracties en geniet van spectaculaire shows.

Met de Eurostar naar Disneyland® Paris: De Eurostar brengt je in ongeveer 4 uur rechtstreeks naar Marne-la-Vallée – Chessy, het station bij de ingang van Disneyland® Paris.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Disneyland Parijs

Seizoensgebonden bestemmingen: Zomerse sferen en winterse avonturen

Naast de bestemmingen die het hele jaar door bereikbaar zijn, biedt Eurostar ook seizoensgebonden verbindingen naar andere delen van Frankrijk in de zomer- en winterperiode. Ontdek bijvoorbeeld per Eurostar Sun de Provence met zijn prachtige lavendelvelden met historische steden zoals Avignon en Aix-en-Provence, en de bruisende havenstad Marseille. Ook in de winterperiode rijdt er een speciale Eurostar Snow naar de schitterende wintersportbestemmingen in de Franse Alpen. Zo kan je bijvoorbeeld per Eurostar op wintersportvakantie in skigebieden, zoals Chambéry, Albertville en Moûtiers.

Eurostar Sun: Zomer bestemmingen in Frankrijk

Tijdens de zomermaanden (juni tot augustus) rijdt de Eurostar Sun rechtstreeks naar deze Zuid-Franse bestemmingen. Je kunt vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam reizen, en de reis duurt ongeveer 6 tot 7 uur, afhankelijk van je bestemming.

Avignon: indrukwekkend paleis

Avignon Treinkaartje

Deze historische stad in de Provence staat bekend om het indrukwekkende Palais des Papes, een gotisch paleis dat ooit de residentie was van de pausen. Wandel door de smalle straatjes van het oude centrum, bewonder de Pont Saint-Bénézet (de beroemde brug uit het kinderliedje) en geniet van de levendige sfeer tijdens het jaarlijkse theaterfestival.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Avignon

Marseille: bruisende havenstad

Marseille Treinkaartje

De op één na grootste stad van Frankrijk, Marseille, is een bruisende havenstad aan de Middellandse Zee. Ontdek de oude haven (Vieux Port) met zijn kleurrijke vissersboten en gezellige cafés, bezoek de Notre-Dame de la Garde basiliek voor een prachtig uitzicht over de stad en proef de lokale specialiteit bouillabaisse, een heerlijke visstoofpot.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Marseille

Aix-en-Provence: prachtige fonteinen

Aix En Provence Treinkaartje

Deze elegante stad in de Provence wordt gekenmerkt door zijn prachtige fonteinen, statige herenhuizen en levendige markten. Slenter over de Cours Mirabeau, een met platanen omzoomde boulevard vol cafés en winkels, bezoek het atelier van Cézanne, de beroemde postimpressionistische schilder, en geniet van de Provençaalse keuken in een van de vele restaurants.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Aix-en-Provence

Valence: wijngaarden in Rhônevallei

Valence

Deze stad in het zuidoosten van Frankrijk is een paradijs voor wijnliefhebbers. Verken de wijngaarden van de Rhônevallei, proef de lokale wijnen en bezoek het Musée de Valence, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van de regio.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Valence

Eurostar Snow: Wintersport in de Franse alpen

Tijdens de wintermaanden (december tot april) rijdt de Eurostar Ski Train oftewel Eurostar Snow rechtstreeks naar deze bestemmingen in de Franse Alpen. De trein vertrekt vanuit Amsterdam en Rotterdam en de reis duurt ongeveer 8 tot 9 uur, afhankelijk van je bestemming.

Chambéry: geweldig skigebied!

Trein naar Chambery

Deze stad in de Franse Alpen is een uitstekende uitvalsbasis voor wintersportvakanties. Geniet van de sneeuw in de nabijgelegen skigebieden, zoals La Plagne en Les Arcs, verken het historische centrum van Chambéry met zijn charmante straatjes en pleinen, en proef de lokale specialiteiten zoals tartiflette, een aardappelgratin met kaas en spek.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Chambery

Albertville: Olympische geschiedenis

Trein naar Albertville

Deze stad in de Alpen is bekend om zijn Olympische geschiedenis, aangezien het de gastheer was van de Olympische Winterspelen in 1992. Bezoek het Maison des Jeux Olympiques, een museum gewijd aan de Olympische Spelen, verken de middeleeuwse stad Conflans met zijn smalle straatjes en historische gebouwen, en geniet van de winterse sfeer in de nabijgelegen skigebieden.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Albertville

Moûtiers: grootste aaneengesloten skigebied

Trein naar Moutiers

Deze stad ligt in het hart van de Tarentaise-vallei en is een goede uitvalsbasis voor skigebieden zoals Les Trois Vallées, het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Ga skiën of snowboarden op de uitgestrekte pistes, ontspan in een gezellig chalet en geniet van de prachtige berglandschappen.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Moûtiers

Win 2 gratis treinkaartjes in september 2024

Win 2 gratis treinkaartjes in september 2024

WINACTIE! Ook deze maand maak je weer kans op 2 treinkaartjes! Like (en deel vrijwillig) en vertel met wie jij het treinkaartje gaat delen. Het gaat om 2 Dal Dagretours voor een traject naar keuze binnen Nederland! De winnaar wordt vrijdag 27 september 2024 bekend...

Kerstmarkt in Bremen per trein

Kerstmarkt in Bremen per trein

De kerstmarkt in Bremen is misschien wel de mooiste van Duitsland! De historische panden, het oude stadhuis en rivier de Weser zorgen voor een magisch spektakel. Naast de kerstmarkt tref je in Bremen heerlijke specialiteiten langs de rivieroever en eveneens een...

Kerstshow bij Intratuin Duiven is de moeite waard!

Kerstshow bij Intratuin Duiven is de moeite waard!

Ook dit jaar verandert Intratuin Duiven in een waar kerstparadijs! Elk jaar trekt deze beroemde kerstshow van Intratuin Duiven duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Honderden huisjes, twinkelende lichtjes en een bos vol kerstbomen.Deze magische kerstervaring...

Pin It on Pinterest