Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu een doorgewinterde zeiler bent of een nieuwsgierige beginner, Duitsland heeft voor elk wat wils.

Wanneer je kiest voor een zeilvakantie in Duitsland reis je natuurlijk per trein naar één van de bestemmingen. Je kunt voldoende spullen meenemen op reis en de steden zijn uitstekend bereikbaar per trein. Goedkope treinkaartjes naar Duitsland zijn eenvoudig online te boeken zonder boekingskosten. Je ontvangt deze vervolgens per email, waarna je deze kunt meenemen op reis als geldig vervoersbewijs.

Zeilen op een meer in Duitsland

  • De Bodensee: Dit uitgestrekte meer, omringd door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is een waar paradijs voor zeilers. Met zijn constante winden, charmante dorpjes en adembenemende Alpenpanorama’s is het een ideale bestemming voor zowel ontspannen als sportief zeilen.
  • De Chiemsee: Dit Beierse meer staat bekend om zijn kristalheldere water, pittoreske eilanden en indrukwekkende kastelen. Huur een zeilboot en ontdek de verborgen baaien en romantische plekjes van dit “Beierse Meer”.
  • De Müritz: Het grootste meer van Duitsland, gelegen in het Mecklenburgische Merengebied, is een populaire bestemming voor zeilers en watersportliefhebbers. Met zijn uitgestrekte wateren, ongerepte natuur en charmante havensteden biedt het eindeloze mogelijkheden voor ontdekking en avontuur.

Zeilen op zee in Duitsland

  • De Noordzeekust: Met zijn lange zandstranden, historische havensteden en waddeneilanden biedt de Noordzeekust een unieke zeilervaring. Verken de historische stad Flensburg, vaar langs de ruige kliffen van Helgoland of ontdek de ongerepte natuur van de waddeneilanden.
  • De Oostzeekust: De Oostzee biedt een mix van schilderachtige baaien, charmante vissersdorpjes en historische Hanzesteden. Zeil langs de prachtige krijtrotsen van Rügen, bezoek de bruisende stad Kiel of ontdek de middeleeuwse charme van Lübeck.
Trein Duitsland Strand

Zeilboot huren: Van luxe jachten tot gezellige zeilboten

In Duitsland vind je een breed scala aan zeilboten te huur, van luxe jachten met alle comfort tot knusse zeilboten voor een romantisch uitje. Of je nu met familie, vrienden of je partner gaat zeilen, er is bij elk van de genoemde gebieden een boot te huur voor zowel een dagje, weekendje als complete zeilvakantie.

Zeilscholen en cursussen: Leer de kneepjes van het vak

Voor wie nog geen zeilervaring heeft, zijn er op elke locatie zeilscholen en cursussen beschikbaar waar je de basisprincipes en kneepjes van het zeilen kunt leren. Ervaren instructeurs leren je alles wat je moet weten om veilig en zelfverzekerd het water op te gaan.

Tips voor een onvergetelijke zeilvakantie in Duitsland

  • Plan je route: Bepaal van tevoren welke meren, rivieren of kusten je wilt verkennen en plan je route dienovereenkomstig.
  • Boek je zeilboot op tijd: Vooral in het hoogseizoen zijn zeilboten snel volgeboekt.
  • Check het weerbericht: Het weer kan snel veranderen op het water. Houd het weerbericht in de gaten en pas je plannen indien nodig aan.
  • Vergeet je zwemkleding niet! Neem een duik in het verfrissende water en geniet van de zon op het dek van je zeilboot.

Zeilen in Duitsland: Een avontuur dat je niet wilt missen

Met zijn diversiteit aan waterwegen, charmante steden en prachtige landschappen is Duitsland een ideale bestemming voor een onvergetelijke zeilvakantie. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of romantiek, Duitsland heeft het allemaal. Dus hijs de zeilen en ontdek de verborgen schatten van dit prachtige land!

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken. Of je nu een filmfan bent of...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Pin It on Pinterest