Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils. Duik met ons in deze wervelwind van muziek, kunst en cultuur!

Ook een leuk festival in Duitsland bezoeken? Dan reis je natuurlijk per voordelig, duurzaam en comfortabel per trein. Goedkope treinkaartjes naar Duitsland zijn eenvoudig online te boeken via onze website. Wanneer je online boekt betaal je geen boekingskosten en ontvang je de tickets digitaal. Makkelijker kan bijna niet!

Trein Festival

De Duitse festivalzomer is een avontuur dat je niet wilt missen. Het is een kans om nieuwe muziek te ontdekken, jezelf onder te dompelen in kunst en cultuur, en onvergetelijke herinneringen te maken. Dus pak je tent, zonnebril en feeststemming in en laat je meevoeren door de energie van de Duitse festivals!

Muziekfestivals: Een symfonie van genres

  • Rock am Ring en Rock im Park (juni): Deze iconische tweelingfestivals zijn een must voor rock- en metalfans. Headliners als Kings of Leon en Die Toten Hosen zetten het publiek in vuur en vlam.
  • Hurricane en Southside (juni): Deze festivals in het noorden van Duitsland bieden een mix van rock, pop en elektronische muziek. Verwacht namen als Muse, Arctic Monkeys en Billie Eilish.
  • Fusion Festival (juni/juli): Dit alternatieve festival in Lärz is een smeltkroes van muziek, kunst en politiek. Het is een plek waar je kunt dansen, discussiëren en dromen.
  • Melt! Festival (juli): Dit festival in Ferropolis, een voormalige mijn, is een unieke ervaring. Industriële landschappen vormen het decor voor elektronische beats en lichtshows.
  • Wacken Open Air (augustus): Dit festival in Wacken is het walhalla voor metalheads. Met bands als Iron Maiden en Slipknot is het een headbang-feest van epische proporties.
  • Lollapalooza Berlin (september): Dit festival in het Olympisch Park van Berlijn brengt een eclectische mix van rock, pop, hiphop en elektronische muziek.

Cultuur- en kunstfestivals: Een feest voor de zintuigen

  • Tollwood Festival (München, juli/augustus): Dit festival is een mix van muziek, theater, kunst en lekker eten. Het is een plek waar je kunt genieten van wereldmuziek, circusacts en duurzame initiatieven.
  • Christopher Street Day (verschillende steden, juli): Dit LGBTQ+-festival is een kleurrijk spektakel van parades, feesten en politieke statements. Het is een viering van diversiteit en gelijkheid.
  • Karneval der Kulturen (Berlijn, mei/juni): Dit straatfestival is een explosie van kleur, muziek en dans. Het is een eerbetoon aan de multiculturele samenleving van Berlijn.

Tips voor festivalgangers

  • Boek accommodatie op tijd: Hotels en campings in de buurt van festivals zijn vaak snel volgeboekt.
  • Bereid je voor op alle weersomstandigheden: Het Duitse zomerweer kan onvoorspelbaar zijn. Neem zonnebrandcrème, regenkleding en warme lagen mee.
  • Verken de omgeving: Festivals zijn een geweldige manier om nieuwe steden en regio’s te ontdekken. Neem de tijd om de lokale cultuur te proeven.
Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Het Rode Kruis en de NS hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd, waarbij vrijwilligers van het Rode Kruis reizigers gaan ondersteunen tijdens langdurige treinverstoringen. Deze pilot draait een jaar en is ter ondersteuning van gestrande reizigers bij langdurige...

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Vanaf juli 2024 introduceert NS de tweede fase van de NS PrijsTijd Deals. Dit initiatief biedt reizigers de mogelijkheid om voordelig een treinticket te kopen voor een enkele reis bij NS, met kortingen die oplopen tot wel 60%. Deze korting is afhankelijk van hoe ver...

Trein naar België v.a. € 8

Trein naar België v.a. € 8

Wist je eigenlijk al dat een treinkaartje voor de trein naar België al verkrijgbaar is vanaf 8 euro? De InterCity Brussel vertrekt dagelijks 16 keer vanaf Nederlandse bodem en stopt daarbij op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Vervolgens rijdt de trein...

Pin It on Pinterest