Treinverbinding Enschede – Schiphol definitief geschrapt

Ondanks hevig protest en lobby vanuit Twentse gemeenten, de provincie Overijssel en zelfs de Tweede Kamer, heeft de NS besloten de directe treinverbinding tussen Enschede en Schiphol vanaf december te schrappen. Reizigers zullen voortaan moeten overstappen in Amersfoort, wat tot grote teleurstelling leidt in de regio.

Problemen met HSL

De NS rechtvaardigt deze beslissing door te wijzen op problemen met het hogesnelheidsnet (HSL) elders in het land. Dit terwijl de NS tegelijkertijd werkt aan een uitbreiding van het HSL-netwerk naar steden als Amersfoort en Lelystad. Deze uitbreiding lijkt ten koste te gaan van bestaande verbindingen, zoals de rechtstreekse trein tussen Enschede en Schiphol.

De NS erkent dat het “erg vervelend” is voor reizigers die hun directe verbinding verliezen, maar kan geen duidelijkheid geven over wanneer deze mogelijk terugkeert. Dit leidt tot grote frustratie bij het provinciebestuur van Overijssel, dat had gehoopt op een snelle oplossing.

Alternatieve routes onderzocht

Hoewel de NS alternatieve routes heeft onderzocht, zouden deze volgens de vervoerder leiden tot onacceptabele reistijden voor veel passagiers. De overstap in Amersfoort wordt daarom gezien als de minst slechte optie.

Nieuwe gesprekken volgen dit najaar

In het najaar staat er een nieuw gesprek gepland tussen de provincie en de NS, waarin de ambities voor treinverbindingen tussen de Randstad en Twente worden besproken. Hoewel er hoop is op verbetering, blijft de toekomst van de rechtstreekse verbinding tussen Enschede en Schiphol voorlopig onzeker.

Ontvang acties

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Rotterdam is misschien het laatste waar je aan denkt als het gaat om het spotten van wilde dieren, maar deze dynamische stad heeft verrassend veel te bieden voor natuurliefhebbers. Met uitgestrekte parken en natuurgebieden rondom de stad, zoals het Kralingse Bos en de...

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Ben je toe aan een ontspannen weekendje weg, maar boek je liever niet alles apart? Ontdek dan de trein en hotel aanbiedingen en reis per trein naar een leuke bestemming in Nederland. Bij de combideals krijg je alles in één keer, zoals de treinreis, een...

Pin It on Pinterest