Welkom in de Vestingstad Steenwijk  

Ontdek de rijke geschiedenis, Steenwijk is de stad van contrasten en vol van verhalen. Het is namelijk moeilijk voor te stellen tijdens een dagje shoppen in het gezellige centrum dat de Vestingstad ooit het decor was van bloederige veldslagen. Steenwijk lag tijdens de Tachtigjarige oorlog midden in de vuurlinie. Ga maar eens op de stadswallen staan en fantaseer dat je in de verte de vijand ziet aankomen. Tip! Loop de interactieve route en kom alles te weten of de rijke historie van de stad. Onderweg kom je langs dé bezienswaardigheden van de Vestingstad.

Villa Rams Woerthe

Een andere eyecatcher is de mooiste Jugendstil-villa van Nederland. Je waant je tijdens een bezoek even eigenaar van dit imposante pand. Geniet vanuit een comfortabele zetel van de pracht en praal, trek de kastjes in de keuken open en bewonder het uitzicht op het park. Kom op visite in het Downton Abbey van Overijssel. Villa Rams Woerthe behoort tot de honderd meest bijzondere monumenten van Nederland.

Fontein als stralend middelpunt

In het souterrain vind je het Hildo Krop Museum waar je alles te weten komt over de ‘Stadsbeeldhouwer van Amsterdam’. Gegarandeerd een mooie dag uit die je culinair af kunt sluiten in een van de 40 horecagelegenheden in de stad. Strijk je neer op het terras en geniet van de spetterende fontein op de Markt. Welkom!

Wat je niet mag missen

  • De Stadswallen
  • Stadsmuseum Steenwijk
  • De Grote of Sint Clemenskerk
  • Stadstuin Nettelbosch
  • Stallen van Spijkervet
  • Fontein op de Markt
  • Ontzet Festival
  • Vestingfeesten

Vestingfeesten 2024

De Vestingstad bruist in de zomer van de activiteiten. Op zaterdag 13 juli starten de Vestingfeesten met de viering van het Ontzet Festival. Ga mee 500 jaar terug in de tijd en waan je deze dag in een hele andere wereld. Vanaf 17 juli vier je zeven woensdagen lang de Vestingfeesten. Elke week een nieuw thema met volop amusement, straattheater en muziek. Hoogtepunten zijn de Pasar Malam, het Circus Festival, Foodtruck Festival en Wollig Landleven Vestingfair. Beleef het mee in Steenwijk!

Te voet op pad

Loop de Vestingroute

Steenwijk kun je heel goed wandelend verkennen. Loop de Vestingroute (2 km) om alle highlights van de stad te zien. Je kunt al meteen bij het station starten. De route is bebord (groen/blauwe pijlen) en voert je direct door de J.H. Tromp Meestersstraat, één van de mooiste straten die Steenwijk heeft.

Woldbergroute

Meer kilometers maken? Dan tippen we de Woldbergroute die ook bij het station begint. Je volgt holle paden en oude lanen, gaat door bossen, heidevelden en weilanden. Op de flank van de Woldberg staat een robuuste uitkijktoren die uitnodigt om te beklimmen. Je ziet zelfs Giethoorn liggen. Via de Woldberg loop je naar het prachtige en afwisselende Landgoed De Eese.

11744-Weerribben-Wieden 2020 Hoge land en Steenwijk ©MarketingOost (45)

Fietstip!

Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden  

Voor een dagje fietsen is het NS Station van Steenwijk een uitstekende opstapplek. Hier kun je een deelfiets huren en op meerdere plekken in het centrum kun je voor een fiets of e-bike terecht. Binnen enkele minuten fiets je daarna verrassende landschappen binnen. Van heuvelzones, bossen, landgoederen tot de mystieke moerassen van Weerribben-Wieden en het toeristische Giethoorn. Adembenemend!

Haven Steenwijk

Kijk voor meer informatie, tips, uitagenda, restaurants en adresjes om te overnachten op www.steenwijkvestingstad.nl   

Ontvang aanbiedingen

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest