Trein naar Culemborg

Culemborg is niet alleen een bruisende stad waar van alles te beleven valt, het vormt ook de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht in de regio. Verken de Betuwe of de Nieuwe Hollandse Waterlinie maar eens per fiets of kies een mooie wandelroute met Culemborg als vertrekpunt. Zo combineer je afwisselende natuur met de sfeer en gezelligheid van het stadse leven.

Trein naar Culemborg Klopt

Culemborg heeft een rijke historie. In 2018 vierde de stad 700 jaar stadsrechten. Wie door de oude straten van de binnenstad wandelt, komt langs schitterende monumentale panden. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Het stadhuis op de Markt bijvoorbeeld of het Elisabeth Weeshuis. In het stadhuis is tegenwoordig ook een toeristische infopost gevestigd. Wil je meer weten over de boeiende historie van de stad zelf, boek dan een rondwandeling met een enthousiaste stadsgids.

Midden in de Betuwe

Culemborg is goed bereikbaar met de trein en door de centrale ligging in de Betuwe is het een ideaal startpunt voor wandel- en fietsliefhebbers. Wandelaars lopen met het Rondje Liniepontje bijvoorbeeld 10 km langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en varen met de Liniepont over de Lek. Voor avonturiers is het Jan Blankenpad een spannende struinroute door de uiterwaarden en over de dijk tussen Werk aan het Spoel en Fort Everdingen. In het fort is een brouwerij met proeflokaal gevestigd.

Klompenpaden

Liever door een oud landschap en over historische tracés lopen? Kies dan voor een van de klompenpaden, zoals het Kuilenburgerpad, dat eventueel te verlengen is met het Engelroderpad. Of start vanaf Werk aan het Spoel met het Goilberdingerpad. Het voert je over oude dijken en door boerenland, waar je met een beetje geluk nog steenuiltjes ziet (kijk voor meer informatie op Klompenpaden.nl).

Op de pedalen!

Fietsers kunnen vanuit Culemborg ook tal van mooie tochten maken. Een aanrader is de fietsroute Linie tussen Lek en Linge, waarmee je de historie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ontdekt. Ook per fiets steek je de Lek over met de Liniepont.

De Gelderlandfabriek – direct aan het spoor

Een gedeelte van de voormalige Gelderlandfabriek in Culemborg is getransformeerd tot cultuurcomplex met horecavoorzieningen. Bezoek de expositie in de entreehal, de ateliers of een evenement. Bij restaurant Una Volta kun je zeven dagen in de week aanschuiven voor koffie, lunch, borrel en diner. Kijk ook op: Degelderlandfabriek.nl

Meer weten over de veelzijdigheid van Culemborg?

Kijk dan snel op Culemborgklopt.nl!

Trein naar Culemborg

Reis met de trein naar Culemborg voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Culemborg is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Culemborg binnen 30 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Culemborg? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Leukste treinuitje binnen Nederland: Maastricht

Leukste treinuitje binnen Nederland: Maastricht

Het is een illusie dat je ver hoeft te reizen om ‘echt’ op vakantie te kunnen. Het leukste treinuitje van Nederland; Maastricht is één van de populairste en best beoordeelde vakantiebestemmingen van Nederland. Ondanks dat het in de zuidelijkste uithoek van Nederland...

Treinkaartje naar Noordwijk aan Zee

Treinkaartje naar Noordwijk aan Zee

Een dagje uitwaaien, zonnen of ontspannen? Dan reis je natuurlijk met de trein naar het strand! Het enige strand in Nederland met een treinstation is Zandvoort. Voor de overige dien je naar het dichtstbijzijnde treinstation te reizen, waarna je overstapt op Openbaar...

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Kom naar Fruitstad Tiel, het centrum van de Betuwe en met de trein goed bereikbaar. Vanaf het station wandelt u in 5 minuten het sfeervolle centrum in. De historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, grachten en rivier de Waal vormen...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders