Trein naar Blaricum

Blaricum, een van de prachtige dorpen uit het Gooi, kunststad van het jaar 2018 en zeer gemakkelijk bereikbaar met het Openbaar Vervoer.

Wanneer je met de trein reist station Bussum-Zuid of Naarden-Bussum is er een rechtstreekse verbinding met de bus naar Blaricum. Wanneer je uitstapt bij bushalte: Ziekenhuis Tergooi Blaricum, kan je gebruikmaken van een gratis elektrische deel-fiets hiermee fiets je binnen enkele minuten naar de prachtige dorpskern van Blaricum.

Dorpskern

Blaricum is een idyllisch dorp, midden in ’T Gooi. Een echt dorp van toen, met een heerlijk ongedwongen en gemoedelijke sfeer. In de sfeervolle dorpskern is het prima winkelen en ook op culinair vlak houdt Blaricum zijn naam hoog.

Heide, zandverstuivingen en water

Rondom Blaricum vind je bos, heide, zandverstuivingen en water. Bij de Tafelberg en de Woensberg kan je goed wandelen, bovendien bevind zich hier een veel bezochte schaapskooi waar regelmatig activiteiten plaatsvinden. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven aan het Gooimeer op het strand van de nieuwbouwwijk de Blaricummermeent.

Trein naar Blaricum

Evenementen

Jaarlijks worden in Blaricum diverse evenementen georganiseerd wat veel bezoekers trekt. Vanwege de vele muzikale optredens en de activiteiten trekt vooral de Blaricumse kermis veel mensen van buitenaf aan. Deze vind jaarlijks plaats in de maand augustus. Ook staat Blaricum bekend om zijn heerlijke asperges waarmee jaarlijks rond de maand mei/juni een aspergediner wordt georganiseerd middenin de aspergevelden.

Kijk voor vertrek even op Blaricum.nl voor meer informatie m.b.t. winkelgelegenheid, natuur en het oude dorp.

Trein naar Blaricum

Reis met de trein naar Blaricum voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Blaricum is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Blaricum binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Blaricum? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Leukste treinuitje binnen Nederland: Maastricht

Leukste treinuitje binnen Nederland: Maastricht

Het is een illusie dat je ver hoeft te reizen om ‘echt’ op vakantie te kunnen. Het leukste treinuitje van Nederland; Maastricht is één van de populairste en best beoordeelde vakantiebestemmingen van Nederland. Ondanks dat het in de zuidelijkste uithoek van Nederland...

Treinkaartje naar Noordwijk aan Zee

Treinkaartje naar Noordwijk aan Zee

Een dagje uitwaaien, zonnen of ontspannen? Dan reis je natuurlijk met de trein naar het strand! Het enige strand in Nederland met een treinstation is Zandvoort. Voor de overige dien je naar het dichtstbijzijnde treinstation te reizen, waarna je overstapt op Openbaar...

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Kom naar Fruitstad Tiel, het centrum van de Betuwe en met de trein goed bereikbaar. Vanaf het station wandelt u in 5 minuten het sfeervolle centrum in. De historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, grachten en rivier de Waal vormen...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders