Trein naar Blaricum

Blaricum, een van de prachtige dorpen uit het Gooi, kunststad van het jaar 2018 en zeer gemakkelijk bereikbaar met het Openbaar Vervoer.

Wanneer je met de trein reist station Bussum-Zuid of Naarden-Bussum is er een rechtstreekse verbinding met de bus naar Blaricum. Wanneer je uitstapt bij bushalte: Ziekenhuis Tergooi Blaricum, kan je gebruikmaken van een gratis elektrische deel-fiets hiermee fiets je binnen enkele minuten naar de prachtige dorpskern van Blaricum.

Dorpskern

Blaricum is een idyllisch dorp, midden in ’T Gooi. Een echt dorp van toen, met een heerlijk ongedwongen en gemoedelijke sfeer. In de sfeervolle dorpskern is het prima winkelen en ook op culinair vlak houdt Blaricum zijn naam hoog.

Heide, zandverstuivingen en water

Rondom Blaricum vind je bos, heide, zandverstuivingen en water. Bij de Tafelberg en de Woensberg kan je goed wandelen, bovendien bevind zich hier een veel bezochte schaapskooi waar regelmatig activiteiten plaatsvinden. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven aan het Gooimeer op het strand van de nieuwbouwwijk de Blaricummermeent.

Trein naar Blaricum

Evenementen

Jaarlijks worden in Blaricum diverse evenementen georganiseerd wat veel bezoekers trekt. Vanwege de vele muzikale optredens en de activiteiten trekt vooral de Blaricumse kermis veel mensen van buitenaf aan. Deze vind jaarlijks plaats in de maand augustus. Ook staat Blaricum bekend om zijn heerlijke asperges waarmee jaarlijks rond de maand mei/juni een aspergediner wordt georganiseerd middenin de aspergevelden.

Kijk voor vertrek even op Blaricum.nl voor meer informatie m.b.t. winkelgelegenheid, natuur en het oude dorp.

Trein naar Blaricum

Reis met de trein naar Blaricum voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Blaricum is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Blaricum binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Blaricum? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

5x Fietsen in Duitsland per trein

5x Fietsen in Duitsland per trein

Wil je graag fietsen in een andere omgeving? Maak je dan op voor een top 5 met de mooiste fietsroutes in Duitsland die het land rijk is. Kies voor een route langs bekende rivieren, door oude steden of wijngaarden. Duitsland kent net als Nederland, prachtige fietsgebieden en goed onderhouden fietspaden. Of je nu wilt fietsen langs de Elbe en de Rijn of liever de heuvels van het Schwarzwälder Hochwald trotseert. Op slechts een paar uur rijden vind je tal van fietsroutes.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders