Struinen door de polders van de Krimpenerwaard.

Vanaf station Gouda Goverwelle wandel je binnen enkele minuten de stad uit en de polders van de Krimpenerwaard in. Goedkope treinkaartjes bestel je natuurlijk online. Er zijn regelmatig aanbiedingen verkrijgbaar, maar ook voor groepen en jongeren zijn mogelijkheden.

Struinen

5 struinroutes, af van de gebaande paden en vaak dwars door de polders. Goede waterdichte schoenen zijn een must. De struinroutes verschaffen gezamenlijk meer dan 92 km wandelplezier, met korte routes die zijn gemaakt om in één dag te lopen, maar ook langere met mogelijkheden voor een overnachting op de wandelroute.

Wandel dwars door het hart van de Krimpenerwaard langs eeuwenoude én nieuwe landschapselementen. Je kijkt je ogen uit. Bontgekleurde weilanden in het voorjaar, hout- en graskaden, eendenkooien, moerasnatuur, maar ook natuurontwikkeling. Bij weilanden met brede sloten zie je in het voorjaar ook de zwarte stern. Een zwarte meeuwachtige moerasvogel die zijn nest bouwt op waterplanten en duikvluchten maakt om indringers te verjagen.

Alle informatie incl. downloads voor papier en GPX vindt je op www.indekrimpenerwaard.nl/struinroutes

Fietsen in de Krimpenerwaard

Als je de Krimpenerwaard op de fiets verkent, krijg je het gevoel dat je in een levensgroot prachtig schilderij verblijft. Geniet van de weilanden, boerderijen, molens en bewonder de vele soorten weidevogels. Bezoek de Zilverstad Schoonhoven of het pittoreske Haastrecht. Ga shoppen in Bergambacht of kies voor een ambachtelijk ijsje langs de IJssel in Ouderkerk.

Een uitgebreid netwerk van fietspaden ligt op je te wachten. De fietsknooppunten maken het eenvoudig om een tochtje te plannen. Of je nu wil starten in Schoonhoven, Lekkerkerk of de Vlist, het kan allemaal.

Op de fiets door de Krimpenerwaard? Briesje in de rug, zon in het gezicht. Genieten geblazen! Natuurlijk maken we het je graag gemakkelijk met onze knooppuntenkaart met 6 routes, variërend van 28 tot 45 km. Zoek je langere afstanden? Steek dan de Lek eens over naar de molens van Kinderdijk of vestingstad Nieuwpoort. Genoeg te beleven in de Krimpenerwaard: Kom kijken, Kom proeven, Kom doen!

Download de wandelroutekaart via www.indekrimpenerwaard.nl/fietsen

 

 

Ontvang aanbiedingen

Citytrip Londen per trein plannen?

Londen, een stad doordrenkt van geschiedenis en bruisende energie, is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke citytrip. Met iconische bezienswaardigheden, diverse culinaire hoogstandjes en trendy winkelstraten biedt Londen voor elk wat wils. In deze gids...

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Parijs, de stad van liefde en licht, blijft een onweerstaanbare bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met zijn iconische bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en elegante boetieks biedt Parijs een onvergetelijke citytrip. In deze gids nemen we je...

Citytrip Hannover per trein

Hannover, de charmante hoofdstad van Nedersaksen in Duitsland, wacht op jou om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur te ontdekken. Deze stad, doordrenkt van traditie en moderniteit, biedt een perfecte mix van ontspanning en opwinding...

Pin It on Pinterest