Overbetuwe: een dijk van een landschap

In het hart van het waterrijke rivierenland ligt gemeente Overbetuwe. Een centrale plek nabij Arnhem en Nijmegen waar al eeuwenlang wegen elkaar kruisen en mensen elkaar ontmoeten. De rijke geschiedenis is nog steeds zichtbaar in de hedendaagse kernen. Winkelen, wandelen, fietsen: in Overbetuwe ontmoeten we elkaar. De nabijheid van de natuur in de Betuwe en de stedelijke voorzieningen van Arnhem en Nijmegen geven de plek nog meer aantrekkingskracht.

Groen & Dorps karakter

In Overbetuwe vind je een unieke combinatie van een prachtige, groene leefomgeving, het eigenzinnige dorpse karakter, de cultuurhistorie van het gebied en de nabijheid van stedelijke dynamiek. Dit maakt Overbetuwe tot een aantrekkelijke plek om te bezoeken en naar terug te keren.

Een prachtig landschap vol recreatieve mogelijkheden in de directe omgeving. Bezoekers van dichtbij en ver weg kunnen naar hartenlust genieten van de rust en ruimte in dit diverse en weidse gebied, waar voorzieningen niet ontbreken. Recreëer in de uiterwaarden langs de Rijn en Waal of in Park Lingezegen, een bijzondere groene oase. Neem deel aan de culturele activiteiten en leuke extra’s voor jong publiek.

kunst - paardengroep1

Wandelen in Overbetuwe

Wandel in de lente tussen de bomen vol overweldigend mooie bloesem. Of kies juist voor de zomer en nazomer, want dan is het snoepen geblazen van al het heerlijks dat je in stalletjes aan de weg vindt. Die vruchtbare grond zorgt bovendien voor een rijke traditie aan creatieve streekgerechten.

Wanneer je gaat wandelen of fietsen in Overbetuwe, zijn er verschillende routes te vinden. Fiets mee met de Romeinen langs de oude grens van het Romeinse Rijk of geniet van het uitgestrekte Rivierenlandschap. Park Lingezegen is een langgerekt en schitterend landschapspark, dat je stukken water vol vogels laat zien, afgewisseld door boerenakkers, zoemende bijtjes en dromerige velden.

Onlangs zijn er nieuwe wandelnetwerken, bestaande uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. Alle routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Veel routes zijn te vinden op https://www.visitnijmegen.com/de-betuwe.

lexus veer randwijk_wageningen_3

Tempelkerk Museum Elst

Ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis van Overbetuwe? Plan dan een cultureel uitje naar het Tempel-Kerkmuseum met resten van de Romeinen en Bataven. Dit museum bevindt zich onder de Grote Kerk in Elst, waar de resten van een grote Romeinse tempel zijn gevonden. Duik onder de grond en maak kennis met de eeuwenlange geschiedenis van de regio. Dit UNESCO-Werelderfgoed is zeer de moeite waard.

De KiK

Een andere culturele hotspot is Theater De KiK. Geniet van een heerlijke maaltijd op een van de terrasjes in de gezellige Dorpsstraat en sluit af met een spetterende voorstelling. De combinatie van gemoedelijkheid, natuur én cultuur maakt Overbetuwe het bezoeken meer dan waard.

Winkelen in Overbetuwe

Winkelen in Overbetuwe wordt ook wel funshoppen genoemd door de aanwezigheid van veel bijzondere winkeltjes. Er zijn er veel winkels te vinden met voor ieder wat wils.

Appels plukken_Ellen Koelewijn

Voorzieningen in Overbetuwe

In het voorjaar raak je niet uitgekeken op de prachtige bloesem – waar je in de zomer en het najaar de vruchten van plukt. Alle reden om een dagje, of weekje, langer te blijven; overnachtingsmogelijkheden genoeg! In de gezellige dorpsstraat van Elst bijvoorbeeld, met tal van leuke winkeltjes en galerieën. Boek een comfortabele kamer in het Linge Hotel of in Het Wapen van Elst. Maar ook bourgondisch genieten of gezellig een hapje of drankje doen op een van de vele gezellige terrasjes behoort tot de mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Met een treinstation in Elst en Zetten is Overbetuwe goed bereikbaar per Openbaar Vervoer. Daarnaast is de gemeente gunstig gelegen tussen de A15, de A325 en de A50. Door de aanleg van de snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen, is de fietsbereikbaarheid ook prima voor elkaar.

Ook met de trein naar Overbetuwe? Bestel een goedkoop treinkaartje via onze website en plan jouw uitje vandaag nog!

Ontvang aanbiedingen

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest