10x de mooiste fietsroutes in Laag Holland

Fiets door het oer-Hollandse landschap van Laag Holland! Ontdek de leukste plekken van de regio tijdens je fietstocht en verrijk jouw kennis over de geschiedenis van het gebied. Met ruim 50 fietsroutes langs de knooppunten van het fietsnetwerk valt er genoeg te ontdekken in Laag Holland en vind je eenvoudig de weg. Fiets door pittoreske dorpjes en historische steden en geniet van eindeloze vergezichten over landschappen met molens. Wat is jouw favoriete fietsroute?

fietsen-door-laag-holland Copyright Bureau Toerisme Laag Holland

1.) De Streekproductenroute

Proef de regio! Fiets de streekproductenroute door Purmerend & Beemster en ontdek de Voedselkamer van de regio Laag Holland. Maak een tussenstopstop bij de fruitteler en geniet van heerlijke verse vruchtensappen, breng een bezoek aan een echte graanmolen en geniet van een heerlijke lunch bij een van de vele horecazaken op de route. Deze route loopt langs de knooppunten van het Laag Hollandse fietsnetwerk.

2.) De Zeevangroute

Heb jij ooit al eens gefietst onder zeeniveau? Wees niet bang! Je wordt hier niet overspoeld door zeewater. Tijdens de Zeevangsroute fiets je langs historische landschappen en authentieke dorpen in Laag Holland. Ga op ontdekking in het monumentale Edam of spot vogels in de langgerekte graslanden met brede sloten en slingerende dijken.

3.) Beleef het levend veen

Stap op de fiets in Purmerend en start de fietsroute waarbij je op ontdekking gaat door het levend veen in het Laag Hollandse Ilperveld. Fiets over kronkelende dijkjes door de groene omgeving van de Purmer richting het pittoreske Ilpendam en historisch Ilperveld.

4.) De Theetuinenroute

Geniet van verse thee en huisgemaakte lekkernijen op de mooiste plekken in Laag Holland. Fiets door het prachtige landschap en bezoek gezellige theetuinen waar je kunt genieten van een kopje koffie met wat lekkers of een heerlijke lunch.

Fietsen door Waterland - Copyright Bureau Toerisme Laag Holland

5.) De Twiskeroute

Laat je verrassen door dit recreatiegebied vlak boven Amsterdam. Tijdens De Twiskeroute word je verleid door alle prachtige plekken die recreatiegebied het Twiske rijk is. Speelweiden, stranden, zwemplassen en mooie locaties om te varen. Lukt het jou om de 39 kilometer vol te maken? Of plof je liever neer bij een van de strandjes?

6.) De Aeën en Dieënroute

De Aeën en Dieënroute loopt langs de oude stroomgeulen van de veenrivieren de Ae en de Die door Waterland-Oost. Deze prachtige, waterrijke omgeving geeft je de mogelijkheid om unieke vogels te spotten. In het voorjaar broeden diverse weidevogels zoals kieviten, grutto’s en tureluurs in de bloemrijke graslanden en wuivende rietkragen. Weet jij de verschillende soorten uit elkaar te halen?

7.) Ode aan het schilderachtige Laag Hollandse landschap

Ontdek Laag Holland door het oog van de meester tijdens de meerdaagse fietsroute door het schilderachtige landschap van Laag Holland. Fiets langs typisch Nederlandse plekken als Zaanstad, Edam, Volendam, Oostzaan en Landsmeer. Ga op verkenning in het landschap waar Claude Monets hartje sneller van ging kloppen of bezoek het creatieve atelier van Anton Heyboer.

8.) Oudhollandse Pontjesroute

Wissel je fietsroute af met een ritje op een ouderwets pontje over het water. Steek rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer het water over en fiets door een prachtig oer-Hollands landschap van Laag Holland. De route leidt je langs veel oude watermolens en door sfeervolle dorpen.

Langs de route in Laag Holland - Copyright Bureau Toerisme Laag Holland

 

9.) Fietsen onder de zeespiegel

Wil jij naast uitgestrekte natuur ook genieten van historische steden? Fiets door uitgestrekte polders onder de zeespiegel naar unieke Laag Hollandse plaatsen als Volendam, Monnickendam en het schiereiland Marken. Laat je inspireren door de historische binnenstad van Monnickendam of bewonder de eeuwenoude vuurtoren ‘Het Paard van Marken’ op het voormalige eiland.

10.) Kijk Luister Dijk route

Luister naar het verhaal van de Markermeerdijken. Luister naar deze historische dijk die je de geschiedenis van de prachtige stadsschouwburg van Hoorn vertelt, of verrijk je kennis met het verhaal van de bouw van de dijk. De route is in totaal 45 kilometer, waarbij je langs 14 unieke locaties aan de Markermeerdijk fietst. Laat je inspireren door de verhalen van de omgeving.

Ben jij geïnspireerd en kan je niet wachten om zelf op de fiets te stappen? Er is nog veel meer te ontdekken in Laag Holland! Bekijk de website of lees meer over de bovenstaande fietsroutes op deze pagina.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest