De ultieme treinvakantie naar de Etna

Met de trein op vakantie is eenvoudig, betaalbaar en bovenal heel erg leuk. Nu zien veel mensen treinvakanties als beter alternatief voor vliegen of autorijden, simpelweg om van Punt A naar Punt B te reizen. Maar wist je dat er in Europa een rijke historie aan treinreizen bestaat. In dit artikel nemen we je graag mee naar misschien wel de meest bijzondere treinvakantie van Italië: de Ferrovia Circumetnea.

Ook een treinvakantie naar de Etna boeken? Treintickets boek je eenvoudig online bij diverse aanbieders. Natuurlijk hebben we de goedkoopste treinkaartjes voor de trein naar de Etna in Italië alvast voor jou geselecteerd. Bekijk ook de andere treinbestemmingen in Italië.

Wat is de Circumetnea treinvakantie?

Ferrovia Circumetnea betekent letterlijk ‘Spoorweg rondom de Etna’.  Het is een pittoreske spoorweg van iets meer dan 100 kilometer die rondom de Etna loopt. Deze bekende vulkaan op Sicilië is al een geweldige bestemming van zichzelf, maar met een treinvakantie is het extra speciaal. Je kan namelijk deze reis maken op zo’n 1000 meter hoogte met een goed onderhouden, klassieke Fiat trein.

Nu is een treinvakantie naar het zuidelijkste deel van Italië geen korte reis. Dus we raden je aan om hier 2 dagen voor te plannen om optimaal te kunnen genieten van je omgeving en de reis zelf. Het is namelijk een geweldig avontuur!

Etna Treinkaartjes

Zo verloopt jouw treinreis

Eén van de meest bijzondere aspecten van jouw treinreis naar Sicilië is het laatste stukje. Zoals je waarschijnlijk weet is Sicilië een eiland, één waar geen spoorbrug naartoe loopt. Maak jij een treinvakantie naar de Etna, dan zal je bij Catania een spoorboot pakken. De gehele trein wordt op een veerpont gereden en vervolgens weer afgezet in Sicilië. Het is één van de laatste spoorboten in heel Europa die toegankelijk is voor personenvervoer.

De reis verloopt in grote lijnen alsvolgt:

  • Amsterdam – Parijs
  • Parijs – Turijn
  • Turijn – Palermo

Wij raden aan om van Turijn naar Palermo een plekje uit te zoeken aan de rechterkant van de trein. Zodra je Rome bent gepasseerd gaat de trein langs de kust wat een spectaculair uitzicht geeft.

Etna Per Trein

De leukste dingen om te doen tijdens de Circumetnea

Eenmaal op Sicilië valt er genoeg te doen. Dit eiland heeft namelijk een zeer goed aangelegd openbaar vervoer netwerk met treinen die het gehele eiland over reizen. Let wel op dat deze treinen veel tussenstops maken, dus alles reist op een echt Italiaans tempo.

Naast een ticket voor de Circumetnea zijn er genoeg andere leuke bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Zo eindigt de Circumetnea in Riposto, een vissersstad waar de Italiaanse cultuur floreert.

Maar bezoek ook zeker Palermo, het kloppende hart van Sicilië. Van de imposante Palermo Kathedraal tot de authentieke lokale streetfood markt, Palermo barst van de energie.

Trek je liever de natuur in? Sicilië wordt gezien als één van de mooiste wandelgebieden van heel Italië. Met meerdere trails en geweldige uitzichten is dit een uitgelezen plek om je benen te strekken na een lange treinvakantie.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest