De ultieme treinvakantie naar de Etna

Met de trein op vakantie is eenvoudig, betaalbaar en bovenal heel erg leuk. Nu zien veel mensen treinvakanties als beter alternatief voor vliegen of autorijden, simpelweg om van Punt A naar Punt B te reizen. Maar wist je dat er in Europa een rijke historie aan treinreizen bestaat. In dit artikel nemen we je graag mee naar misschien wel de meest bijzondere treinvakantie van Italië: de Ferrovia Circumetnea.

Ook een treinvakantie naar de Etna boeken? Treintickets boek je eenvoudig online bij diverse aanbieders. Natuurlijk hebben we de goedkoopste treinkaartjes voor de trein naar de Etna in Italië alvast voor jou geselecteerd. Bekijk ook de andere treinbestemmingen in Italië.

Wat is de Circumetnea treinvakantie?

Ferrovia Circumetnea betekent letterlijk ‘Spoorweg rondom de Etna’.  Het is een pittoreske spoorweg van iets meer dan 100 kilometer die rondom de Etna loopt. Deze bekende vulkaan op Sicilië is al een geweldige bestemming van zichzelf, maar met een treinvakantie is het extra speciaal. Je kan namelijk deze reis maken op zo’n 1000 meter hoogte met een goed onderhouden, klassieke Fiat trein.

Nu is een treinvakantie naar het zuidelijkste deel van Italië geen korte reis. Dus we raden je aan om hier 2 dagen voor te plannen om optimaal te kunnen genieten van je omgeving en de reis zelf. Het is namelijk een geweldig avontuur!

Etna Treinkaartjes

Zo verloopt jouw treinreis

Eén van de meest bijzondere aspecten van jouw treinreis naar Sicilië is het laatste stukje. Zoals je waarschijnlijk weet is Sicilië een eiland, één waar geen spoorbrug naartoe loopt. Maak jij een treinvakantie naar de Etna, dan zal je bij Catania een spoorboot pakken. De gehele trein wordt op een veerpont gereden en vervolgens weer afgezet in Sicilië. Het is één van de laatste spoorboten in heel Europa die toegankelijk is voor personenvervoer.

De reis verloopt in grote lijnen alsvolgt:

  • Amsterdam – Parijs
  • Parijs – Turijn
  • Turijn – Palermo

Wij raden aan om van Turijn naar Palermo een plekje uit te zoeken aan de rechterkant van de trein. Zodra je Rome bent gepasseerd gaat de trein langs de kust wat een spectaculair uitzicht geeft.

Etna Per Trein

De leukste dingen om te doen tijdens de Circumetnea

Eenmaal op Sicilië valt er genoeg te doen. Dit eiland heeft namelijk een zeer goed aangelegd openbaar vervoer netwerk met treinen die het gehele eiland over reizen. Let wel op dat deze treinen veel tussenstops maken, dus alles reist op een echt Italiaans tempo.

Naast een ticket voor de Circumetnea zijn er genoeg andere leuke bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Zo eindigt de Circumetnea in Riposto, een vissersstad waar de Italiaanse cultuur floreert.

Maar bezoek ook zeker Palermo, het kloppende hart van Sicilië. Van de imposante Palermo Kathedraal tot de authentieke lokale streetfood markt, Palermo barst van de energie.

Trek je liever de natuur in? Sicilië wordt gezien als één van de mooiste wandelgebieden van heel Italië. Met meerdere trails en geweldige uitzichten is dit een uitgelezen plek om je benen te strekken na een lange treinvakantie.

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders