De ultieme treinvakantie naar de Etna

Met de trein op vakantie is eenvoudig, betaalbaar en bovenal heel erg leuk. Nu zien veel mensen treinvakanties als beter alternatief voor vliegen of autorijden, simpelweg om van Punt A naar Punt B te reizen. Maar wist je dat er in Europa een rijke historie aan treinreizen bestaat. In dit artikel nemen we je graag mee naar misschien wel de meest bijzondere treinvakantie van Italië: de Ferrovia Circumetnea.

Ook een treinvakantie naar de Etna boeken? Treintickets boek je eenvoudig online bij diverse aanbieders. Natuurlijk hebben we de goedkoopste treinkaartjes voor de trein naar de Etna in Italië alvast voor jou geselecteerd. Bekijk ook de andere treinbestemmingen in Italië.

Wat is de Circumetnea treinvakantie?

Ferrovia Circumetnea betekent letterlijk ‘Spoorweg rondom de Etna’.  Het is een pittoreske spoorweg van iets meer dan 100 kilometer die rondom de Etna loopt. Deze bekende vulkaan op Sicilië is al een geweldige bestemming van zichzelf, maar met een treinvakantie is het extra speciaal. Je kan namelijk deze reis maken op zo’n 1000 meter hoogte met een goed onderhouden, klassieke Fiat trein.

Nu is een treinvakantie naar het zuidelijkste deel van Italië geen korte reis. Dus we raden je aan om hier 2 dagen voor te plannen om optimaal te kunnen genieten van je omgeving en de reis zelf. Het is namelijk een geweldig avontuur!

Etna Treinkaartjes

Zo verloopt jouw treinreis

Eén van de meest bijzondere aspecten van jouw treinreis naar Sicilië is het laatste stukje. Zoals je waarschijnlijk weet is Sicilië een eiland, één waar geen spoorbrug naartoe loopt. Maak jij een treinvakantie naar de Etna, dan zal je bij Catania een spoorboot pakken. De gehele trein wordt op een veerpont gereden en vervolgens weer afgezet in Sicilië. Het is één van de laatste spoorboten in heel Europa die toegankelijk is voor personenvervoer.

De reis verloopt in grote lijnen alsvolgt:

  • Amsterdam – Parijs
  • Parijs – Turijn
  • Turijn – Palermo

Wij raden aan om van Turijn naar Palermo een plekje uit te zoeken aan de rechterkant van de trein. Zodra je Rome bent gepasseerd gaat de trein langs de kust wat een spectaculair uitzicht geeft.

Etna Per Trein

De leukste dingen om te doen tijdens de Circumetnea

Eenmaal op Sicilië valt er genoeg te doen. Dit eiland heeft namelijk een zeer goed aangelegd openbaar vervoer netwerk met treinen die het gehele eiland over reizen. Let wel op dat deze treinen veel tussenstops maken, dus alles reist op een echt Italiaans tempo.

Naast een ticket voor de Circumetnea zijn er genoeg andere leuke bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Zo eindigt de Circumetnea in Riposto, een vissersstad waar de Italiaanse cultuur floreert.

Maar bezoek ook zeker Palermo, het kloppende hart van Sicilië. Van de imposante Palermo Kathedraal tot de authentieke lokale streetfood markt, Palermo barst van de energie.

Trek je liever de natuur in? Sicilië wordt gezien als één van de mooiste wandelgebieden van heel Italië. Met meerdere trails en geweldige uitzichten is dit een uitgelezen plek om je benen te strekken na een lange treinvakantie.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg, gelegen in het noordoosten van Duitsland, biedt een diverse mix van natuurlijke landschappen, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Bestemmingen met betoverende meren en imposante kastelen zijn allemaal te vinden in deze must-visit regio...

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Gelegen in het hart van België biedt Waals-Brabant een perfecte mix van historische steden, prachtige natuur en boeiende culturele bezienswaardigheden. Denk aan de beroemde slag bij Waterloo en de talloze middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en weelderige...

Pin It on Pinterest