Trein naar Hasselt

 • ☑️ Trein naar Hasselt v.a. 29 euro
 • ☑️ Reistijd Thalys naar Hasselt 03:08 uur
 • ☑️ Reistijd IC Brussel naar Hasselt 03:53 uur
 • ☑️ 1 of 2 keer overstappen
 • ☑️ Treintickets: NS International en Deutsche Bahn
 • ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com

De mooiste bestemmingen zijn dichterbij dan je denkt! Reis bijvoorbeeld met de trein naar Hasselt. Voor slechts 29 euro boek je al een treinkaartje naar Hasselt en reis je duurzaam, comfortabel en snel. Gelegen aan het Albertkanaal en rivier de Demer is Hasselt een favoriete bestemming voor veel Nederlanders. Kenmerkend aan de stad zijn de smaakvolle horecazaken en winkels. Niet alleen is Hasselt daarom de hoofdstad van Limburg, maar tevens de hoofdstad van de smaak. Kom ook een dagje genieten van heerlijk eten en hippe winkels.

Trein naar Hasselt

Natuurlijk reis je met de trein naar Hasselt. Hierbij heb je twee opties, namelijk per Thalys of InterCity Brussel. Per Thalys reis je met een reistijd van 3.08 uur en zijn kaartjes verkrijgbaar vanaf 37 euro (2e klas) en 57 euro (1e klas). Voor de Thalys vertrek je vanaf Amsterdam of Rotterdam en reis je naar Antwerpen Centraal. Vervolgens stap je op de directe trein naar Hasselt.

IC Brussel naar Hasselt

Reis je per IC Brussel? Dan vertrek je vanaf Nederland vanaf station Amsterdam, Schiphol, Breda, Den Haag of Rotterdam. Je reist vervolgens naar Antwerpen Centraal waar je de keuze hebt uit de regionale trein naar Hasselt of een overstap op Aarschot (deze aansluiting is vaak sneller).

Treintickets Hasselt

Goedkope treintickets naar Hasselt koop je bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe. Koop je tickets altijd minimaal 3 dagen voor vertrek en profiteer het laagste tarief.

Wat te doen in Hasselt?

Ben je benieuwd naar de activiteiten, bezienswaardigheden en highlights in Hasselt. Wij hebben alvast voor je uitgezocht wat je kunt doen in Hasselt, zodat jouw bezoekje zeker de moeite waard wordt. Bezoek de hoofdstad van provincie Limburg om een dagje te shoppen of maak er een compleet weekendje weg van.

Bezienswaardigheden Hasselt

Veelvuldig door Nederlanders bezocht en daarom is er een complete lijst van 10 dingen die je zeker moet doen of zien in Hasselt:

 • Sint-Quintinuskathedraal
 • Grote Markt
 • Nationaal Jenever Museum
 • Mode Museum MMH
 • Natuurdomein Kiewit
 • Stadstramrondrit
 • Japanse Tuin
 • Kapermolenpark
 • Groene Boulevard
 • Het Stadsmus

Activiteiten in Hasselt

 • Plopsa Indoor Hasselt
 • De Grenslandhallen
 • Pukkelpop in Hasselt

FAQ: Hasselt

Wat is de prijs van een treinkaartje naar Hasselt?

Treintickets naar Hasselt zijn vanaf 29 euro (2e klas) en 57 euro (1e klas) per enkele reis verkrijgbaar.

Wat is de reistijd per trein naar Hasselt?

Vanaf Amsterdam CS reis je per trein naar Hasselt met een reistijd van 3:08 uur.

Hoe bestel ik goedkope treinkaartjes naar Hasselt?

Tickets zijn eenvoudig online verkrijgbaar bij diverse aanbieders, waarbij wij de voordeligste hebben uitgezocht. Treintickets naar Hasselt boek je het voordeligst tot slechts 3 dagen voor vertrek.

Met welke trein naar Hasselt?

Er vertrekken elke dag meer dan 30 treinen richting België. Denk aan treinen van IC Brussel, Thalys en Eurostar.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest