Treinvakantie Schotland: Ontdek Schotse Highlands per trein

  • ☑️ Treinvakantie Schotland
  • ☑️ 10 dagen (9 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen


Heb je er altijd al eens van gedroomd om de Schotse Highlands te zien? Met deze treinvakantie door Schotland bezoek je de mooiste locaties van de Highlands in slechts tien dagen. Van het historische Inverness tot een treinrit over het beroemde Glenfinnan Viaduct.

Treinrondreis Schotland

Reisroute van treinvakantie door Schotland

Dag 1: IJmuiden – Newcastle

Je treinvakantie begint met … een oversteek per boot. Vanuit ijmuiden neem je de ferry naar Newcastle. Tijdens deze oversteek overnacht je in een kajuit. Vanzelfsprekend zijn tickets voor de ferry inbegrepen.

Dag 2: Newcastle – Inverness

´s Morgens kom je toe in Newcastle waarna je de trein neemt naar Inverness. De Capital van de Highlands bereik je in vijf uur waarbij je langs prachtige landschappen reist.

Dag 3: Inverness

Vandaag bezoek je deze historische stad als eerste tussenstop in treinvakantie Schotland. Bezoek Inverness Castle of maak een uitstap naar het nabijgelegen Loch Ness en zijn monster. Hier kan je een boottocht maken of Urquhart Castle bezoeken voor een indrukwekkend zicht.

Dag 4: Inverness – Kyle of Lochalsh Kyle of Lochalsh – Inverness

Vandaag maak je met de trein een daguitstap naar Kyle of Lochalsh. Dit dorpje biedt prachtige uitzichten op Isle of Skye die je aan de overkant ziet liggen. Onderweg kun je uitstappen in Plockton, waar een wandeling naar Coral Beach erg de moeite is!

Dag 5: Inverness – Fort William

Deze keer reis je niet met de trein maar per bus. Omdat de rit maar twee uur duurt heb je nog heel wat tijd om Fort William te ontdekken. Zin in een uitdaging? Dan kan je de Ben Nevis beklimmen die hier net om de hoek ligt.

Dag 6: Fort William – Mallaig

Vandaag is een dag waar Harry Potter fans erg naar uitkijken. Je reist immers over hetzelfde traject als de Jacobite, beter gekend als de Hogwarts Express. Onderweg krijg je fantastische uitzichten over lochs en de Highlands, maar het hoogtepunt is ongetwijfeld het Glenfinnan Viaduct. In havenstadje Mallaig heb je tijd om iets te eten en misschien spot je ook nog de Jacobite.

Dag 7: Mallaig – Edinburgh

Vandaag staat een lange treinreis naar de Schotse hoofdstad Edinburgh op de planning. Het ideale moment om te ontspannen en te genieten van de voorbijglijdende landschappen van de Highlands. In Edinburgh kan je wandelen op de Royal Mile of in een pub dineren.

Dag 8: Edinburgh

Deze prachtige stad is een verademing om in rond te dwalen. Van de Royal Mile tot een bezoek aan Edinburgh Castle. Actievelingen kunnen Arthur´s Seat beklimmen voor een verbluffend uitzicht op de stad terwijl Calton Hill ideaal is voor bij zonsondergang.

Dag 9: Edinburgh – Newcastle

In de ochtend heb je nog tijd op wat souvenirs te kopen als herinnering aan je treinrondreis Schotland. Wandel nog een laatste keer over de Royal Mile want in de namiddag reis je per trein naar Newcastle waar de ferry op je wacht.

Dag 10: Aankomst

Na een overnachting op de nachtboot kom je in de voormiddag aan in IJmuiden. Het einde van een mooie treinvakantie Schotland.

Schotland per Trein

Waar overnachten

Naast twee overnachtingen op de nachtboot van en naar Newcastle waar je in comfortabele kajuiten verblijft, spendeer je de nacht telkens in luxueuze hotels. Deze hotelkamers zijn voorzien van zachte bedden, de nodige faciliteiten en inclusief ontbijt.

Hoogtepunten van treinrondreis Schotland

  • Bezoek prachtige steden zoals Edinburgh, Fort William en Inverness.
  • Ontdek de Schotse Highlands per trein
  • Maak een treinrit op het Glenfinnan Viaduct.
Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders