Treinvakantie Schotland: Ontdek Schotse Highlands per trein

  • ☑️ Treinvakantie Schotland
  • ☑️ 10 dagen (9 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen


Heb je er altijd al eens van gedroomd om de Schotse Highlands te zien? Met deze treinvakantie door Schotland bezoek je de mooiste locaties van de Highlands in slechts tien dagen. Van het historische Inverness tot een treinrit over het beroemde Glenfinnan Viaduct.

Treinrondreis Schotland

Reisroute van treinvakantie door Schotland

Dag 1: IJmuiden – Newcastle

Je treinvakantie begint met … een oversteek per boot. Vanuit ijmuiden neem je de ferry naar Newcastle. Tijdens deze oversteek overnacht je in een kajuit. Vanzelfsprekend zijn tickets voor de ferry inbegrepen.

Dag 2: Newcastle – Inverness

´s Morgens kom je toe in Newcastle waarna je de trein neemt naar Inverness. De Capital van de Highlands bereik je in vijf uur waarbij je langs prachtige landschappen reist.

Dag 3: Inverness

Vandaag bezoek je deze historische stad als eerste tussenstop in treinvakantie Schotland. Bezoek Inverness Castle of maak een uitstap naar het nabijgelegen Loch Ness en zijn monster. Hier kan je een boottocht maken of Urquhart Castle bezoeken voor een indrukwekkend zicht.

Dag 4: Inverness – Kyle of Lochalsh Kyle of Lochalsh – Inverness

Vandaag maak je met de trein een daguitstap naar Kyle of Lochalsh. Dit dorpje biedt prachtige uitzichten op Isle of Skye die je aan de overkant ziet liggen. Onderweg kun je uitstappen in Plockton, waar een wandeling naar Coral Beach erg de moeite is!

Dag 5: Inverness – Fort William

Deze keer reis je niet met de trein maar per bus. Omdat de rit maar twee uur duurt heb je nog heel wat tijd om Fort William te ontdekken. Zin in een uitdaging? Dan kan je de Ben Nevis beklimmen die hier net om de hoek ligt.

Dag 6: Fort William – Mallaig

Vandaag is een dag waar Harry Potter fans erg naar uitkijken. Je reist immers over hetzelfde traject als de Jacobite, beter gekend als de Hogwarts Express. Onderweg krijg je fantastische uitzichten over lochs en de Highlands, maar het hoogtepunt is ongetwijfeld het Glenfinnan Viaduct. In havenstadje Mallaig heb je tijd om iets te eten en misschien spot je ook nog de Jacobite.

Dag 7: Mallaig – Edinburgh

Vandaag staat een lange treinreis naar de Schotse hoofdstad Edinburgh op de planning. Het ideale moment om te ontspannen en te genieten van de voorbijglijdende landschappen van de Highlands. In Edinburgh kan je wandelen op de Royal Mile of in een pub dineren.

Dag 8: Edinburgh

Deze prachtige stad is een verademing om in rond te dwalen. Van de Royal Mile tot een bezoek aan Edinburgh Castle. Actievelingen kunnen Arthur´s Seat beklimmen voor een verbluffend uitzicht op de stad terwijl Calton Hill ideaal is voor bij zonsondergang.

Dag 9: Edinburgh – Newcastle

In de ochtend heb je nog tijd op wat souvenirs te kopen als herinnering aan je treinrondreis Schotland. Wandel nog een laatste keer over de Royal Mile want in de namiddag reis je per trein naar Newcastle waar de ferry op je wacht.

Dag 10: Aankomst

Na een overnachting op de nachtboot kom je in de voormiddag aan in IJmuiden. Het einde van een mooie treinvakantie Schotland.

Schotland per Trein

Waar overnachten

Naast twee overnachtingen op de nachtboot van en naar Newcastle waar je in comfortabele kajuiten verblijft, spendeer je de nacht telkens in luxueuze hotels. Deze hotelkamers zijn voorzien van zachte bedden, de nodige faciliteiten en inclusief ontbijt.

Hoogtepunten van treinrondreis Schotland

  • Bezoek prachtige steden zoals Edinburgh, Fort William en Inverness.
  • Ontdek de Schotse Highlands per trein
  • Maak een treinrit op het Glenfinnan Viaduct.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest