fbpx

Zwaar treinongeluk in Duitsland bij Beieren

Vandaag zijn twee treinen in het Duitse Beieren frontaal op elkaar geklapt. Dit gebeurde in de ochtendspits, waarbij zeker 9 passagiers zijn overleden en ruim 100 reizigers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Van de gewonden zouden er nog zeker 10 in kritieke toestand verkeren. Op het traject is 100 km/u toegestaan, waardoor de impact voor de inzittende enorm moet zijn geweest. Een groot deel van beide treinen is hierbij omgeslagen en vernield.

Treinongeluk Beieren

Hulpdiensten

De Duitse hulpdiensten gingen direct op de melding af, maar het gebied was lastig bereikbaar. Daarom moesten zij een groot deel van de passagiers via het water vervoeren. Ondertussen zouden de hulpdiensten alle gewonden reizigers uit de trein hebben gehaald.

Zwarte dozen

Momenteel wordt er gezocht naar de 3 zwarte dozen in de trein om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Aangezien het deel van het traject in een onoverzichtelijke bocht ligt, konden de machinisten elkaar niet zien aankomen en was een ongeluk onvermijdelijk. Het spoor in de omgeving is uitgerust met een beveiligingssysteem dat treinen moet afremmen in dit soort gevallen. Dit systeem heeft echter niet ingegrepen, dus ook dit zal moeten worden onderzocht om een ongeluk in de toekomst te voorkomen.

Zwaarste treinongeluk in Duitsland sinds 1975

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl