Zoektocht naar nazitrein gaat verder!

Een tijd lang is het stil geweest rondom de omstreden nazitrein die vol zou liggen met waardevolle kunstwerken, goud en documenten, maar onderzoekers gaan hun zoektocht naar de nazitrein eindelijk voortzetten. De reden dat dit zo lang op zich heeft laten wachten is, omdat de 2 onderzoekers Koper en Richter een claim van 10% op de buit wilde en hier eerst een akkoord over moesten bereiken met de Poolse regering. Het lijkt erop dat dit uiteindelijk gelukt is, waardoor zij met een groep van 35 amateurschatgravers opzoek gaan naar de trein.

Nazitrein

Bodemonderzoek

Het Poolse leger heeft in de afgelopen maanden bodemonderzoek verricht en heeft de gangen inderdaad gevonden. Zij geven echter aan dat het niet met zekerheid kan worden gezegd dat er ook werkelijk een trein staat en of de nazitrein ook daadwerkelijk bestaat. Verder hebben zij zich voornamelijk gefocussed op het vinden van bommen om dodelijke ongelukken bij de zoektocht te voorkomen. Honderden Polen gingen opzoek naar de schat, toen zij te horen kregen in welke omgeving de trein zich zou moeten bevinden. De regering heeft dit uiteindelijk verboden, omdat er nog overblijfselen van bommen uit de Tweede Wereldoorlog zouden kunnen liggen.

Het gebied is vrijgegeven en de onderzoekers verwachten al na 2 dagen met resultaten te kunnen komen. Zij zijn zo zeker van hun zaak dat ze al 10% van de opgraving hebben geclaimed. De overige buit zal worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar of musea.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl