Werkzaamheden aan Utrecht Centraal in juli 2016

In juli 2016 zal ProRail de werkzaamheden aan het spoor bij Utrecht Centraal hervatten. Dit zal gebeuren in de periode van 9 t/m 17 juli, waarbij de overlast minimaal zou moeten zijn vanwege de start van de zomervakantie. Ook in de periode van 17 t/m 21 augustus zal ProRail werken aan het spoor, waarbij de nieuwe spoordelen zullen worden aangesloten op het netwerk. Vanaf 22 augustus zal het spoor in gebruik moeten worden genomen en moeten de problemen rond Utrecht Centraal aanzienlijk minder worden.

Trein actie

Werkzaamheden aan spoor noodzakelijk

Het aantal reizigers dat maandelijks gebruik maakt van Utrecht Centraal groeit aanzienlijk en de werkzaamheden aan het spoor zijn dan ook noodzakelijk. Om meer treinen te kunnen laten rijden moet het spoor worden vernieuwd, wordt het beveiligingssysteem vervangen en worden bovenleidingen vervangen.

Omdat de zomervakantie in het midden van Nederland is aangebroken heeft ProRail de werkzaamheden in deze periode gepland. Zo heeft woon- werkverkeer minimale overlast aan de werkzaamheden, want reizigers zullen van 9 t/m 17 juli rekening moeten houden met langere reistijden. Op 17 t/m 21 augustus zal het vernieuwde spoor worden aangesloten op het spoornetwerk, waarna de capaciteit groter zou moeten zijn dan voorheen.

Trein actie

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl