Wachtkamer geopend op Amsterdam Centraal

Trein nieuws

Wie met de trein naar Amsterdam Centraal wilt reizen kan sinds vandaag genieten van de vernieuwde wachtkamers. De voormalige 3e klas wachtkamers zijn heropend en gerenoveerd naar de originele staat uit 1880. Daarbij zijn ook de corridors (doorgangen) naar de horecagelegenheden gerenoveerd en zijn oudere schilderingen opnieuw aangebracht. Een deel van de renovatie is gesubsidieerd door de provincie Noord Holland met 450 duizend euro, terwijl het andere deel door de NS is neergeteld.

Trein nieuws

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan Station Amsterdam Centraal. Zo is er een busplein aan de achterkant van het station toegevoegd, is er een dak geplaatst, is de taxistandplaats aangepast en wordt er hard gewerkt aan de Noord-Zuidlijn die het station met de zuidas moet verbinden. Om de doorstroming van fietsers te stimuleren is er tevens een fietstunnel aangebracht en is sinds 11 mei 2017 ook de wachtkamer opnieuw in gebruik genomen.

Station Amsterdam Centraal verwerkt dagelijks ongeveer 200 duizend reizigers.

Bereikbaarheid Horeca op Amsterdam CS

De vernieuwde doorgangen naar de wachtkamer zijn tevens bedoelt om reizigers naar de horecagelegenheden te leiden, zonder dat zij door de OV poortjes hoeven. Dit is noodzakelijk, aangezien deze later dit jaar zullen sluiten en bezoekers van het station anders geen gebruik konden maken van de horecagelegenheden op Amsterdam CS.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!