Vrouw plast uit protest in trein

Afgelopen week heeft de 65-jarige Greetje van Amstel uit Doesburg geprotesteerd tegen de afwezigheid van toiletten in de trein. Zij deed dit door in de (Arriva) trein van Arnhem naar Winterswijk in een emmer te plassen. Op de emmer stond de tekst ‘Plee back’, waarmee zij strijdt voor toiletten in de trein.

Investeren in toiletten

In Gelderland wordt er de komende jaren 9 miljoen euro geïnvesteerd in toiletten op treinstations, zodat reizigers op bijna alle stations in Gelderland hun behoefte kunnen doen. De kosten voor installatie van toiletten in alle treinen van Arriva bedragen 20 miljoen wat te duur is voor de provincie.

Volgens Greetje is een WC in een trein een recht en zou hier geen discussie over hoeven te worden gevoerd. In treinen van de NS komen de toiletten wel weer terug, omdat hier een tijd geleden ook al (succesvol) actie voor is gevoerd. Alleen Arriva gaat hier niet in mee.

Reacties

De meningen onder reizigers zijn verdeeld. Zo zouden sommige nooit gebruik maken van de openbare voorzieningen en hoeft er daarom niet in te worden geïnvesteerd, terwijl andere dit egoïstisch vinden en iedereen weleens gebruik maakt van een openbaar toilet. “Bij hoge nood ben je blij dat er een voorziening in de buurt is”.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!