fbpx

Vertraging voor reizigers Schiphol

Naast de vertraging vanwege geplande werkzaamheden aan het spoor bij Schiphol zijn er nog andere factoren, waardoor reizigers last zullen hebben van vertraging. Zo houdt de marechaussee sinds zaterdagochtend extra controles van reizigers richting Schiphol. Voornamelijk het autoverkeer heeft hier veel last van, aangezien de hoeveelheid reizigers die uitstapt bij Schiphol sneller kan worden gecontroleerd. Daarbij zijn piloten van EasyJet aan het staken en zijn 6 van de 7 toestellen van EasyJet helemaal niet vertrokken, waardoor reizigers gebruik moesten maken van een vervangend hotelovernachting.

Trein NS

Houdt rekening met vertragingen van een uur, zodat u uw vlucht niet mist.

Vertraging door werkzaamheden bij Schiphol

Per trein naar Schiphol? In de vakantieperiode wordt er gewerkt aan het spoor, omdat er in december meer treinen tussen Schiphol en Almere moeten reizen. Hiervoor wordt gewerkt aan een spoorverbreding en verbetering op verschillende trajecten rondom Schiphol. Hierdoor is er op sommige dagen helemaal geen treinverkeer mogelijk. Volgens een woordvoerder van ProRail is het even niet anders en is er expres gekozen voor deze periode, omdat er minder woon- werkverkeer is. Het voordeel is dat er na deze periode even geen grote werkzaamheden meer nodig zijn.

Volgens woordvoerder Mercedes Grootscholten is er eigenlijk nooit een goed moment, maar moet het een keer worden gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl