fbpx

Verlenging van Toeslagvrij Reizen op HSL

Op de Hogesnelheidslijn (HSL) mag sinds december 2017 toeslagvrij worden gereisd, omdat de NS een boete heeft gekregen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De boete komt voort uit de overlast van de vele vertragingen op het HSL traject en de maatregel is bedacht om gedupeerde tegemoet te komen. Eerder werd gedacht dat reizigers t/m februari 2018 toeslagvrij konden reizen, maar nu blijkt dat dit met nog 2 maanden kan worden verlengd.

Vrij reizen

Tot eind april 2018 toeslagvrij op HSL

Er kan zeker nog t/m eind april 2018 toeslagvrij worden gereisd op het traject. Reizigers met een Altijd Toeslagvrij abonnement ontvangen een compensatie van € 100 per maand. Verder moeten reizigers blijven inchecken bij de rode toeslagzuilen, maar wordt er niets afgeschreven.

Beter OV

Voorzitter voor Beter OV Rikus Spithorst vindt het belachelijk dat reizigers een toeslag van € 0 moeten opladen bij een toeslagzuil, terwijl de NS hierdoor juist kan zien hoeveel reizigers er toeslagvrij reizen. Dit kan vervolgens weer van de boetepot worden afgetrokken, waardoor de NS weet hoeveel reizigers er nog vrij moeten reizen om aan de boete te voldoen.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl