Treinongeluk in Voorschoten

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er in Voorschoten, Zuid-Holland, een botsing plaatsgevonden tussen een personentrein en bouwmaterieel. Er wordt vermoed dat het gaat om een mobiele kraan die op de rails stond. Het ongeval heeft helaas één dodelijk slachtoffer tot gevolg gehad en negentien mensen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

50 passagiers, 20 gewonden en 1 persoon overleden

Er waren ongeveer vijftig passagiers aan boord van de ontspoorde nachttrein. De hulpdiensten hebben de gewonde personen uit de treinstellen bevrijd. Twintig mensen liepen lichte verwondingen op en werden ter plaatse behandeld. Zij werden voorlopig ondergebracht in nabijgelegen woningen, volgens de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Als gevolg van het ongeval is het calamiteitenhospitaal geactiveerd om gewonden op te vangen, zoals aangegeven door een woordvoerder van het UMC Utrecht. Dit ziekenhuis wordt geopend bij grote ongevallen.

Door de botsing zijn de voorste twee treinstellen in een weiland terechtgekomen, terwijl het derde treinstel schuin op het spoor staat. In het achterste gedeelte van de trein brak er een brand uit, maar deze is inmiddels geblust. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en specialisten zijn nog bezig om de trein veilig te stellen. Mensen worden opgeroepen om niet naar het spoor te komen en de hulpdiensten de ruimte te geven.

Zwarte dag voor het spoor

Burgermeester van gemeente Voorschoten, Nadine Stemerdink: “Ik leef mee met de slachtoffers. Mijn gedachten gaan uit naar alle familie en vrienden van de mensen die hierbij zijn betrokken”, aldus de burgemeester in een verklaring gedeeld door Veiligheidsregio Hollands Midden.”

Topman John Voppen van ProRail: “zwarte dag voor het Nederlandse spoor” vanwege het treinongeval bij Voorschoten. “Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die hierbij betrokken is.”

Onderzoek naar toedracht

ProRail heeft aangegeven dat er een bouwkraan van een aannemer bij het ongeval betrokken is, maar het is nog niet duidelijk welke rol deze kraan heeft gespeeld bij de oorzaak van het ongeval.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is ter plaatse gegaan om het ongeval te onderzoeken, zo meldt de organisatie. De OVV zal onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest