Treinongeluk in Voorschoten

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er in Voorschoten, Zuid-Holland, een botsing plaatsgevonden tussen een personentrein en bouwmaterieel. Er wordt vermoed dat het gaat om een mobiele kraan die op de rails stond. Het ongeval heeft helaas één dodelijk slachtoffer tot gevolg gehad en negentien mensen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

50 passagiers, 20 gewonden en 1 persoon overleden

Er waren ongeveer vijftig passagiers aan boord van de ontspoorde nachttrein. De hulpdiensten hebben de gewonde personen uit de treinstellen bevrijd. Twintig mensen liepen lichte verwondingen op en werden ter plaatse behandeld. Zij werden voorlopig ondergebracht in nabijgelegen woningen, volgens de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Als gevolg van het ongeval is het calamiteitenhospitaal geactiveerd om gewonden op te vangen, zoals aangegeven door een woordvoerder van het UMC Utrecht. Dit ziekenhuis wordt geopend bij grote ongevallen.

Door de botsing zijn de voorste twee treinstellen in een weiland terechtgekomen, terwijl het derde treinstel schuin op het spoor staat. In het achterste gedeelte van de trein brak er een brand uit, maar deze is inmiddels geblust. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en specialisten zijn nog bezig om de trein veilig te stellen. Mensen worden opgeroepen om niet naar het spoor te komen en de hulpdiensten de ruimte te geven.

Zwarte dag voor het spoor

Burgermeester van gemeente Voorschoten, Nadine Stemerdink: “Ik leef mee met de slachtoffers. Mijn gedachten gaan uit naar alle familie en vrienden van de mensen die hierbij zijn betrokken”, aldus de burgemeester in een verklaring gedeeld door Veiligheidsregio Hollands Midden.”

Topman John Voppen van ProRail: “zwarte dag voor het Nederlandse spoor” vanwege het treinongeval bij Voorschoten. “Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die hierbij betrokken is.”

Onderzoek naar toedracht

ProRail heeft aangegeven dat er een bouwkraan van een aannemer bij het ongeval betrokken is, maar het is nog niet duidelijk welke rol deze kraan heeft gespeeld bij de oorzaak van het ongeval.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is ter plaatse gegaan om het ongeval te onderzoeken, zo meldt de organisatie. De OVV zal onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03

Ontvang acties

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest