Treinongeluk in Duitsland mogelijk veroorzaakt door verkeersleider

Het treinongeluk dat gistermorgen plaatsvond in het zuiden van Duitsland is mogelijk veroorzaakt door een menselijke fout. Dit heeft zeker 10 mensenlevens gekost en ruim 100 gewonden. Twee regionale treinen botste met ongeveer 100 km/u frontaal op elkaar, waardoor de schade enorm is.

Treinongeluk Duitsland

De plaats van het ongeluk was lastig te bereiken voor hulpdiensten, omdat het midden in de natuur tussen een bos en een rivier ligt. De machinisten hebben weinig tot geen tijd gehad om aan de noodrem te trekken, omdat het traject in een dichtbegroeide bocht ligt en het onmogelijk is om een tegenligger op hetzelfde spoor te zien aankomen.

Beveiligingssysteem handmatig uitgeschakeld

Duitse media wisten gister al te melden dat het ongeluk mogelijk is veroorzaakt door een menselijke fout van de verkeersleiding. Het traject zou namelijk zijn uitgerust met een beveiligingssysteem die ervoor zou moeten zorgen dat treinen die elkaar treffen op hetzelfde spoor worden afgeremd/gestopt. Dit is echter niet het geval geweest, waardoor er direct naar de “logfiles’ van het beveiligingssysteem werd gekeken. Een trein zou te laat zijn, waardoor de verkeersleider de beveiliging er tijdelijk had afgehaald, zodat de trein tijd kon goedmaken. Hierdoor kreeg de andere trein ook een groen sein, waardoor beide treinen met volle snelheid over het spoor scheurden en een ongeluk onvermijdelijk was.

Ergste treinongeluk in Duitsland sinds 1975.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl