Treinkaartjes duurder in 2019

Afgelopen week heeft de NS aangekondigd treinkaartjes duurder te maken in 2019. Dit zou voornamelijk komen door de btw-verhoging voor het Openbaar Vervoer. Deze wordt verhoogd van 6% naar 9%, waardoor de prijzen van treinkaartjes in 2019 omhoog moeten. Eerder werd al duidelijk dat treinkaartjes in 2019 gemiddeld 1,8% duurder worden, maar daar komt de btw-verhoging bovenop. Hierdoor worden treinkaartjes in Nederland duurder dan een autorit.

Treinkaartjes duurder dan auto’s

NS is ontevreden over de btw-verhoging, maar kan niet anders dan prijzen verhogen. Volgens een woordvoerder van NS worden treinkaartjes duurder dan de gemiddelde autorit, waardoor reizigers minder vaak kiezen voor het Openbaar Vervoer. Duurzaam reizen wordt hierdoor minder aantrekkelijk en dat is een slechte zaak.

Of politiek Nederland hier iets aan gaat doen is nog onduidelijk. Partijen hebben nog niet gereageerd. In voorgaande jaren hebben partijen als SP, GroenLinks PvdA en verschillende maatschappelijke instellingen al gesproken over verlaging van de reiskosten in het Openbaar Vervoer, maar hier is uiteindelijk niets mee gedaan.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!