Trein vertrekt zonder machinist

Gisteravond heeft een spooktrein het traject tussen Landen en Tienen afgelegd. Dit gebeurde nadat de machinist de trein moest stilzetten op station Landen, vanwege een technisch mankement aan het motorstel. Om te kijken wat er aan de hand was stapte de machinist uit, waarna de trein zonder aanleiding uit zichzelf begon te rijden. De machinist kon niet meer op tijd aan boord klimmen, maar maakte direct melding bij de NMBS van het voorval.

Er waren op dat moment geen reizigers aan boord, maar uiteraard moest het treinverkeer op het traject z.s.m. worden stilgelegd om ongelukken te voorkomen. Aangezien de trein met lage snelheid over het traject reed heeft de NMBS niet ingegrepen en is een andere machinist op station Tienen op de trein gesprongen, om deze tot stilstand te brengen.

Veiligheid nooit in het geding

Volgens een woordvoerder van de NMBS is de veiligheid nooit in het geding geweest en hadden zij de situatie onder controle. Er waren geen passagiers aan boord, geen treinen op het spoor en ook voor de machinist op station Tienen was het een koud kunstje.

Uiteraard wordt er onderzocht wat de aanleiding was voor het zelfstandig rijden van de trein, want dit soort voorvallen kunnen rampzalige gevolgen hebben en moeten in de toekomst worden voorkomen.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl