fbpx

Trein van Rotterdam naar Düsseldorf

De meerderheid van de gemeenteraad in Rotterdam wilt een snelle en betrouwbare treinverbinding realiseren tussen Rotterdam en Düsseldorf. De huidige verbinding via Utrecht is onbetrouwbaar, vanwege storingen/vertragingen. Daarbij kan de reistijd verkort worden met een half uur, wanneer de trein via Eindhoven reist. Het enige obstakel voor deze verbinding is een enkelspoor op Duits grensgebied, waardoor bestuursleden zullen moeten lobbyen in Duitsland om dit voor elkaar te krijgen. Vanuit het MKB in Rotterdam, Eindhoven en Düsseldorf is er al jaren vraag naar zo’n verbinding en daarom is dit eindelijk opgenomen in de toekomstplannen van Gemeente Rotterdam.

Trein Dusseldorf

Treinverbinding van Rotterdam naar Dusseldorf

De verbinding via Eindhoven scheelt een half uur, waardoor automobilisten wellicht zouden kiezen voor de trein naar Dusseldorf i.p.v. de auto. Om dit te bereiken wil D66-raadslid Samuel Schampers dat naast Gemeente Eindhoven ook Gemeente Rotterdam actief gaat lobbyen voor de treinverbinding tussen Rotterdam en Dusseldorf.

Investeren in traject naar Duitsland

Eerder had de Duitse regering een investering op dit traject op het programma gezet, maar dit lijkt te worden geschrapt. Daarom moet naast Eindhoven ook Rotterdam zijn invloed uitoefenen om de verbinding te realiseren.

De angst bestaat dat de investering voor een goede treinverbinding naar Duitsland het niet waard is en het huidige budget beter ergens anders in kan worden gestoken, maar voorbeelden als de Thalys hebben bewezen dat er vraag is naar dit soort verbindingen. De trein naar Frankrijk en de verbinding naar België hebben beide bewezen dat een explosieven groei mogelijk is, want deze trajecten zijn populairder dan ooit!

Staat u achter deze treinverbinding of wilt u iets kwijt? Laat het hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl