Trein stilgezet door onbeheerde laptoptas

Vandaag is de trein van Brussel naar Amsterdam stilgezet, doordat reizigers een onbeheerde laptoptas aantroffen. Hierop werd de trein stilgezet bij station Roosendaal, werden hulpdiensten gewaarschuwd en moest het explosievenopruimingsteam komen om de tas te verwijderen. Het bleek uiteindelijk loos alarm, omdat er daadwerkelijk een laptop in de tas zat in plaats van een bom. Reizigers werden op station Roosendaal direct uit de trein gehaald, maar mochten later weer instappen en konden hun weg vervolgen.

Geen vertraging

Overig treinverkeer heeft volgens de NS geen last gehad van vertraging, doordat de trein bij station Roosendaal tot stilstand is gebracht.

Kunnen niet voorzichtig genoeg zijn

Een woordvoerder van de NS benadrukt nogmaals dat we niet voorzichtig genoeg kunnen zijn in dit soort gevallen. Met de ontwikkelingen van de afgelopen weken was het werkelijk mogelijk dat er een bom in de trein zou zitten. Het traject van Brussel naar Amsterdam is zeker een risico traject en eentje waar geen risico genomen mag worden. Er is dan ook juist gehandeld door het personeel van de trein ook al ging het om loos alarm.

{mymaplocation id=304 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!