Top-5 redenen voor de trein in plaats van de auto

Door de vele vertragingen, werkzaamheden en storingen kiezen reizigers in veel gevallen toch voor de auto. Uiteraard is het Openbaar Vervoer duurzamer, betaalbaarder en komt uit uitgerust aan op uw bestemming. Daarbij vergoed een werkgever vaak een abonnement op het woon- werktraject, terwijl dit met de auto veel administratie met zich meesleept.

1.) Centrum tot Centrum

In Nederland is bijna elke locatie bereikbaar met het Openbaar Vervoer, maar voornamelijk het verkeer van Centrum naar Centrum is vaak het eenvoudigst met de trein. Om met een auto het centrum van een grote stad te bereiken is vaak stressvol, verwarrend en lastig. De trein brengt u echter binnen afzienbare tijd van het ene station naar het hart van het centrum, waarna u direct kunt shoppen, werken of kunt overstappen op overig vervoer.

Wilt u effectief gebruik maken van uw tijd? Pak dan de trein!

2.) Goedkope treinkaartjes

Het Openbaar Vervoer en treinverkeer in Nederland is relatief duur, maar met de maandelijkse treinkaartjes acties/aanbiedingen is het in veel gevallen mogelijk om een goedkoop treinkaartje te kopen. Ook abonnementsvormen worden regelmatig met korting aangeboden, dus ook voor forenzen zijn goedkope treinkaartjes verkrijgbaar.

Like ons, schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief en download de Goedkoop treinkaartje app via de Playstore en blijf op de hoogte van de laatste NS kortingsacties!

3.) Sociaal contact

U kunt natuurlijk met uw koptelefoon op in de trein zitten, maar wanneer u er zin in heeft is het mogelijk om nieuwe contacten te leggen. In onze maatschappij komt het echter vaker voor dat u pas een gesprek begint, wanneer u een bekende tegenkomt. Het is in zo’n geval toch even lekker om bij te praten en het leidt u even af van de dagelijkse stress, terwijl u in de auto niets anders kunt doen dan nadenken.

4.) Milieu bewust

De trein is één van de meest schone vervoersmiddelen als het gaat om CO2 uitstoot. Zo wordt er per passagier gemiddeld 0.16 kg CO2 per kilometer uitgestoten in de trein en tot wel 0.2 kg CO2 per vliegtuig of auto.

5.) Uitgerust aankomen op uw bestemming

Fileproblemen, omleidingen en het letten op de weg zorgt voor heel wat stress in uw auto. Met de trein kunt u rustig instappen, zitten en eventueel een praatje maken. Hierdoor komt u uitgerust aan op uw bestemming en kunt u met een frisse start beginnen aan uw werkdag.

Ook op de terugweg na een vermoeiende werkdag biedt de trein vaak een uitkomst.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl