Top-10 ergernissen in de trein

Dagelijks reizen duizenden mensen met de trein en dit gaat vaak gepaard met irritaties. Wat zijn nou eigenlijk de grootste ergernissen in de trein? Wij hebben een top-10 samengesteld van de meest voorkomende/herkenbare ergernissen die men dagelijks tegenkomt.

1.) Gehoest en gesnotter

Een veel voorkomende ergernis (zeker in de winterperiode) is het gehoest en gesnotter van andere mensen in de trein. Zeker wanneer iemand op een traject van 45 minuten niet even de moeite neemt om zijn/haar neus te snuiten of hand voor de mond te nemen.

2.) Een bekende tegenkomen

Dit kan uiteraard hartstikke gezellig zijn, maar na een lange werkdag heeft niet iedereen hier zin in! Daarbij zijn er altijd mensen die je helemaal niet zou willen tegenkomen, maar die toch naast je komen zitten wat resulteert in de meest ongemakkelijke treinritten.

3.) Harde muziek zonder oordopjes

Ontzettend asociaal, maar het gebeurt nog dagelijks! Mensen die denken dat iedereen van hun muziek moet genieten en wel het geld hebben voor een dure speaker, maar niet gewoon simpele oordopjes bij zich dragen.

4.) Luidruchtig telefoneren

Mensen die denken dat ze alleen zijn of dat het gesprek der mate interessant is dat iedereen het moet kunnen horen (belachelijk).

5.) Uitgebreid dineren in de trein

Iedereen eet wel is een broodje of een koekje in de trein, maar sommige maken er een heus feestmaal van. Hierdoor verspreidt de geur van uien/knoflook zich door de coupé en heeft iedereen er op een bepaalde manier last van.

6.) Huilende baby’s

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar als er dan eindelijk een baby begint te huilen in de trein is het een helse rit. Het eindeloos wachten tot de baby stopt of tot je mag uitstappen lijkt uren te duren in dit soort gevallen.

7.) Overvolle treinen

Dit komt bijna dagelijks voor in de spits en is haast onbegrijpelijk, omdat dit vaak op dezelfde trajecten gebeurt. De voornaamste ergernissen bij overvolle treinen zijn stinkende/zwetende reizigers, asociale/luidruchtige medepassagiers en het niet normaal kunnen staan/zitten.

8.) Telefoon niet op stil

Het aan hebben van telefoongeluiden is een grote ergernis onder veel reizigers. Sommige mensen ontvangen op een treinrit zo’n 200 berichten en willen dat maar al te graag laten horen d.m.v. hoge tonen, straaljager geluiden of nog erger.

9.) Mensen met teveel koffers

Mensen die teveel ruimte in beslag nemen is een grote irritatie onder reizigers. Zo zijn er altijd mensen met een vouwfiets, koffer of kinderwagen, waardoor niemand meer kan zitten of het gangpad geblokkeerd is.

10.) Pratende mensen in de stiltecoupé

Je kan het niet vaak genoeg zeggen, maar dit type reiziger zal helaas altijd blijven bestaan (tot zij zelf een keer behoefte hebben aan de stiltecoupé).

Als dit het ergste is wat ons kan overkomen hebben we het toch best goed in de trein!

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl