fbpx

Studenten boos om spitsverbod

Vanwege de overvolle treinen zouden studenten in de nabije toekomst buiten de spits moeten reizen, zodat de drukte wordt verspreid over de daluren en de NS reizigers weer een zitplaats kan aanbieden. Studenten onder leiding van initiatiefnemer Jasper ter Veld zijn een protestactie gestart tegen de maatregel, aangezien hogescholen en universiteiten positief hebben gereageerd op het voorstel.

Trein actie

Tot nu toe hebben 15.000 studenten zich aangemeld voor het NS treinreizen in de spits. Met deze actie willen studenten niet nog meer overlast veroorzaken in treinen van de NS, maar willen zij laten zien dat een massale groep studenten tegen het voorstel van de NS is om studenten buiten de spits te laten reizen.

Absurd dat studenten worden geweigerd

Studenten vinden het belachelijk dat zij straks niet meer in de spits mogen reizen. “Straks ben je om 16:00 uur klaar op school en dan moet je wachten tot 18:30 uur, dat zou belachelijk zijn.”

Ook Interstedelijk Overleg Studenten (ISO) vindt het belachelijk en steunen de actie. Niemand zou mogen komen aan het reisrecht van studenten/reizigers, want ook zij hebben andere verplichtingen en bijbaantjes die zij in de avonduren moeten halen. Een goede treinverbinding is hierbij vaak essentieel.

Trein actie

Studenten willen niet opdraaien voor fouten van NS

Zonder overleg met ambassadeurs van studenten zou deze maatregel wellicht worden ingevoerd. Dat is onacceptabel en daarom zou initiatiefnemer Japser ter Veld graag rond de tafel gaan zitten met de NS om te zoeken naar een oplossing. Het is tenslotte aan de NS te wijten dat zij onvoldoende capaciteit hebben, terwijl men dit ver van tevoren kon aan zien komen.

Een woordvoerder van de NS laat weten begrip te hebben voor de actie en geeft aan dat het niet de bedoeling is dat er een verbod komt voor studenten. Wel hoopt hij dat lestijden worden aangepast, zodat de drukte in treinen wellicht verspreid kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl