Staking maandag 18 maart 2019

NS Personeel staakt maandag 18 maart 2019 gezamenlijk met andere vakbonden van o.a. de bouw, schoonmaak en metaalindustrie voor betere pensioenafspraken. De staking van NS personeel ging vanmorgen om 06:00 uur van start, waarna 66 minuten lang het werk wordt neergelegd. Om 07:06 werd het werk weer opgepakt en werd het treinverkeer hersteld.

Er reden minder treinen en kortere treinen en de meeste reizigers hadden zich voorbereid op de stakingen. Ook het Openbaar Vervoer in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam werd stilgelegd. Vanaf 07:06 werd alles weer opgepakt en waren de gevolgen voor reizigers minimaal.

Waarom stakingen op maandag 18 maart 2019?

Door de verschillende vakbonden wordt maandag 18 maart 66 minuten gestaakt voor betere pensioenafspraken. De 66 minuten staan symbolisch voor de pensioenleeftijd, waarop de vakbonden met pensioen wensen te gaan. Dit is het grootste en meest merkbare struikelblok voor veel werknemers en is reden om het werk tijdelijk neer te leggen.

Met de stakingen hopen werknemers de druk op het kabinet te vergroten om voor lichamelijk zware beroepen de pensioenleeftijd op 66 vast te leggen.

Staking op Twitter

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!