fbpx

Reizigers uren vast in tunnel bij Rotterdam

Afgelopen week hebben ruim 450 reizigers vast gezeten in de spoortunnel bij Rotterdam. Zij waren slechts 5 minuten onderweg van Rotterdam naar Amsterdam Centraal, toen de trein tot stilstand kwam wegens gebrek aan stroom. De gehele spoortunnel zat zonder stroom, waardoor treinverkeer onmogelijk was en reizigers zonder verlichting in de trein zaten. Voor veel reizigers was dit een nachtmerrie die uitkwam en heeft van 18:05 t/m 20:50 geduurd.

Trein nieuws

Brandweer Rotterdam assisteert

De eerste reizigers konden pas rond 20:00 uur uit de trein worden gehaald. De brandweer van Rotterdam was uitgerukt om reizigers te begeleiden en met schijnwerpers bij te schijnen om op deze manier een veilige overbrugging te realiseren. De laatste reizigers werden pas rond 20:50 uit de trein gehaald.

In totaal heeft de NS 9 bussen ingezet om de reizigers naar Schiphol te vervoeren. Daar werden reizigers met vliegtickets geholpen om hun vlucht te halen, werden tickets omgeboekt en kregen gestrande reizigers een hotel aangeboden. Andere reizigers konden vanaf station Schiphol weer gebruik maken van het treinverkeer.

Minder treinen tussen Breda en Amsterdam

Tussen Breda en Amsterdam was er tijdelijk minder treinverkeer mogelijk, vanwege het voorval in de spoortunnel. InterCity’s reden volgens de reguliere dienstregeling en hadden geen last van vertraging.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl