Reizigers uit overvolle trein gezet op station Almere Poort

Vanmorgen zijn treinreizigers uit een overvolle trein gezet op Almere Poort, omdat het volgens de conducteur en verschillende reizigers niet meer veilig zou zijn. Hierdoor werden tientallen reizigers achtergelaten op het perron en moesten zij de volgende trein met voldoende staanplaatsen nemen. De trein was onderweg van Almere Centraal naar Amsterdam Centraal, maar op station Almere Poort voelde de conducteur zich geroepen om reizigers uit de trein te halen om de veiligheid te waarborgen.

Overvolle treinen

NS onderzoekt de zaak

Een woordvoerder van de NS liet weten dat zij de zaak onderzoeken en met de conducteur in gesprek gaan. Op foto’s van Twitteraars leek de situatie gemoedelijk en niet anders dan normaal. Uiteraard wordt de beslissing van de conducteur serieus genomen en zal de NS mogelijk moeten zoeken naar alternatieve oplossingen, aangezien dergelijke situaties moeten worden voorkomen.

Op het traject wordt gewerkt aan een spoorverbreding om de capaciteit uit te breiden, maar dit zal nog even op zich moeten laten wachten. Daarom lijken InterCity bussen van Almere Centraal naar Amsterdam Centraal de enige oplossing.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl