Reiziger aangehouden op treinstation van Zwolle

Gister werd een reiziger uit de trein richting Utrecht gehaald op het treinstation van Zwolle. Een alerte reiziger zou de politie hebben gewaarschuwd, omdat de man zich opvallend zou hebben gedragen. Uit voorzorg heeft de politie die met 15 man sterk aanwezig was op station Zwolle de man uit de trein gehaald om escalatie te voorkomen. Alle passagiers werden verzocht om rustig te blijven zitten in de trein, waarna de politie de trein met honden van de explosieven opruimingsdienst heeft doorzocht. Even later bleek er niets aan de hand te zijn en mochten reizigers de trein weer verlaten.

Geweld in trein

Reizigers flink geschrokken van de politie actie

Een aantal treinreizigers waren flink geschrokken, omdat er direct een link werd gelegd met de aanslagen in Brussel. Het is dan ook moeilijk om te blijven zitten, terwijl er misschien een bom aan boord van de trein is geplaatst.

De man die uit de trein is gehaald was onschuldig en de politie heeft dan ook hun verontschuldigingen aangeboden. De vertraging van de trein naar Utrecht was minimaal en reizigers konden na de zoekactie hun reis vervolgen richting Utrecht.

{mymaplocation id=44 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl