ProRail en NS: Werkzaamheden tijdens meivakantie 2024

Tijdens de aanstaande meivakantie worden reizigers gewaarschuwd voor verstoringen in het treinverkeer op diverse plekken in Nederland, aldus aankondigingen van ProRail en NS. Amsterdam Centraal, Zwolle en Tilburg zullen gedurende verschillende periodes in de vakantie moeilijk bereikbaar zijn per trein. NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen en extra reistijd in overweging te nemen.

Werkzaamheden rond Tilburg

In Noord-Brabant vinden tussen 28 april en 12 mei werkzaamheden plaats rond station Tilburg en Tilburg Universiteit. ProRail voert ook onderhoud uit aan het spoor tussen Tilburg en Breda, en Tilburg en Vught. Gedurende deze periode zullen er geen treindiensten van, naar en via Tilburg beschikbaar zijn, waarbij NS vervangende bussen inzet.

Werkzaamheden bij Amsterdam Centraal

In Amsterdam Centraal worden tussen 29 april en 4 mei diverse werkzaamheden uitgevoerd aan sporen en spoorbruggen door ProRail. Dit zal aanzienlijke gevolgen hebben voor treinverkeer van, naar en via het station. Reizigers wordt geadviseerd om rekening te houden met extra overstappen en langere reistijden. Het gebruik van alternatieve routes, ander openbaar vervoer of treinvervangende bussen wordt aanbevolen, naast het regelmatig raadplegen van de reisplanner voor actuele informatie.

Werkzaamheden bij Zwolle

In Zwolle vinden eveneens diverse werkzaamheden plaats tijdens de meivakantie. Onder andere worden brugdelen van de nieuwe houten loopbrug, bekend als de passerelle, geïnstalleerd met behulp van grote kranen. De loopbrug, die Zwolle Centrum en Zwolle Zuid in de Zwolse Spoorzone verbindt, zal hinder veroorzaken in het treinverkeer van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei.

Op donderdag 2 mei zal er geen treinverkeer zijn tussen Zwolle en Kampen Zuid, en Zwolle en ’t Harde. Bovendien zullen er die dag geen Sprinters rijden tussen Zwolle en Meppel. Zowel NS als andere treindiensten zoals Arriva en Keolis zullen worden beïnvloed door deze werkzaamheden. NS zal bussen inzetten en reizigers wordt gevraagd om rekening te houden met ongeveer een half uur extra reistijd.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest