fbpx

Overvolle treinen in september 2017

Trein nieuws

De NS verwacht opnieuw overvolle treinen. Er zullen in september 2017 meer treinen rijden dan ooit, maar de NS kan nog steeds geen zitplaatsen garanderen. Volgens een woordvoerder van de NS wordt er een recordaantal aan reizigers verwacht en zullen de extra treinen die worden ingezet niet veel nut hebben. Hiermee lijkt de NS reizigers alvast voor te bereiden en de verwachting laag te houden. Daarbij worden reizigers aangeraden om de (hyper)spits te vermijden.

Trein nieuws

35 miljoen reizigers

Het spoor draait in september op maximale capaciteit, waardoor er simpelweg niet meer zitplaatsen kunnen worden aangeboden. Vorig jaar werd in september een record van 33 miljoen reizigers geboekt en dit jaar worden er 35 miljoen reizigers verwacht. De groeiende economie en de dalende werkloosheid zouden voor extra druk op het spoor zorgen in september 2017.

Meer treinen dan ooit!

Er rijden sinds vorig jaar 58 nieuwe treinen met 200 treinstellen meer op het Nederlands spoor. Woordvoerder van NS Erik Kroeze geeft aan dat er nog nooit in de Nederlandse geschiedenis zoveel treinen hebben gereden op het spoor. Verder worden treinreizen in de daluren gestimuleerd door korting te vergeven

Experimenten

Om de druk op het spoor in de spits te verminderen start de NS met verschillende proeven. Zo zullen er op het traject van Amsterdam – Utrecht – Eindhoven 6 treinen per uur rijden. Tevens wordt er gestart met een proef om mensen buiten het drukste moment van de spits met korting te laten reizen. Zo zullen de tarieven net buiten het drukste moment van de spits (07.30 en 08.30 uur) worden beloond met korting. De NS hoopt reizigers te stimuleren om de drukte te verspreiden.

Toekomst

Voor de toekomst investeert NS gigantisch in treinen en uitbreiding van het spoor. Zo komt de NS bijna op het punt dat het spoor het aantal treinen niet meer aan kan. In 2018 komen er nog eens 118 treinen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl