Opening verbouwd treinstations in Eindhoven

Trein nieuws

De 5 jaar durende verbouwing van stations Eindhoven is eindelijk afgerond. Afgelopen donderdag 22 maart werd station Eindhoven officieel geopend en kunnen reizigers gebruik maken van de alle ruimtes en faciliteiten die horen bij een stations van de toekomst. Grote wachtruimtes, winkels, roltrappen, liften en kunstwerken zijn toegevoegd aan het station. Tevens is de Noordhal opgeknapt, de Zuidhal gerenoveerd en is de originele vloermozaïek in ere hersteld en gereinigd.

Trein nieuws

Dagelijks maken ruim 75 duizend reizigers gebruik van het treinstations. De oude passage was slechts 6 meter en is uitgebreid naar 34 meter voor meer comfort en veiligheid. Daarnaast is een 90 meter lang kunstwerk van kunstenaar Daan Roosegaarde toegevoegd op de muur in de wachtruimte van station Eindhoven.

Opening station Eindhoven

Het station in Eindhoven werd officieel geopend met een druk op de knop door staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, President-directeur Pier Eringa en burgemeester John Jorritsma. Naast de opening waren er de hele dag optredens van muzikale talenten uit Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!