fbpx

Onzichtbare trein in Japan

In Japan probeert fabrikant Seibu Railway te innoveren door treinen een nieuwe buitenkant te geven, waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn in het landschap. Hierdoor zullen treinen in de toekomst vrijwel onzichtbaar zijn in Japan, aangezien treinen in dit land topsnelheden behalen van 590 kilometer per uur. Architect Kazuyo Sejima en tevens prijswinnaar van de Pritzker award is op het project gezet om de buiten- en binnenkant zo onzichtbaar mogelijk te maken. De fabrikant wilt dit bereiken door een reflecterende buitenkant en zou dit ook bij bestaande treinen kunnen toepassen, zodat deze minder opvallen in het landschap.

Onzichtbare trein rijdt in 2018 op het spoor

Rond 2018 zal de onzichtbare trein in Japan een traject van 180 kilometer verzorgen. Het traject loopt door een prachtig bergenlandschap, waardoor de treinfabrikant het een leuk idee leek om de trein te laten samenvloeien met het landschap.

Kritiek op de trein

Uiteraard moet er worden gezorgd dat de trein zo min mogelijk weggebruikers en voorbijgangers verblind, want het reflecterende oppervlak al voor heel wat licht weerkaatsing zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl