Onderzoek naar trein type van ongeluk bij Dalfsen

Het heftige treinongeluk bij Dalfsen, waarbij een machinist is omgekomen heeft ertoe geleid dat de Machinistenvakbond VVMC zich zorgen maakt over de veiligheid van machinisten. De trein was van het type Stadler, waarmee al 4 dodelijk ongelukken zijn gebeurd in de afgelopen 10 maanden. De vakbond is bezorgd over de veiligheid van machinisten, omdat zij niet genoeg beschermd zouden worden in het voorstel deel van de trein. De treinen staan bekend om hun lichte materiaal en zuinige verbruik, maar dit zou mogelijk ten koste gaan van de bescherming aan de voorkant.

Trein onderhoud

Vakbond wilt een onderzoek

De machinisten vakbond eist daarom dat er onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid van machinisten in de Stadler treinen.

Arriva vindt het te vroeg

Een woordvoerder van Arriva laat weten alle begrip te hebben voor de emoties die vrijkomen naar aanleiding van het ongeluk, maar geeft aan het te vroeg te vinden voor een onderzoek. Daarbij zouden de ongelukken hebben plaatsgevonden door pure pech, lag de schuld in geen van de gevallen bij de treinen en voldoen zij aan de Europese regelgeving.

De dodelijk ongelukken vonden niet alleen plaats in Nederland, maar ook in Duitsland en Oostenrijk. Ook in deze landen wordt gebruik gemaakt van het trein type Stadler.

In Nederland rijden er meer dan honderd.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl