NS Zitplaatszoeker

Bent u het zoeken naar een zitplaats ook helemaal zat? De NS doet de komende tijd proeven met de NS Zitplaatszoeker die zal worden toegevoegd aan de mobiele app van NS. De NS Zitplaatszoeker bepaalt a.h.v. het gewicht van treinstellen de hoeveelheid beschikbare zitplaatsen. Speciale sensoren op het spoor meten het gewicht van de treinstellen, waarna vrij nauwkeurig het aantal zitplaatsen kan worden bepaald. Door tijdig de NS Zitplaatszoeker te gebruiken kunt u op het perron alvast klaar staan om direct in het juiste treinstel te stappen.

Trein Nieuws

Zitplaatsen probleem

De functionaliteit wordt niet voor niets aan de mobiele app van NS toegevoegd. Zo zou bijna een derde van alle reizigers staan in de trein, terwijl en in verschillende delen van de trein nog zitplaatsen beschikbaar zijn. Dit komt vaak door de reizigersstromen op treinstations, waarbij iedereen op dezelfde plaats instapt. Met de mobiele app moet een betere verspreiding van reizigers op stations plaatsvinden.

NS Zitplaatszoeker

De NS Zitplaatszoeker is toegevoegd aan de mobiele app van NS en maakt gebruik van 3 kleuren (groen, geel en oranje) of getallen (aantal beschikbare zitplaatsen).

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl