NS zet gastvrouwen voor bewustzijn

Trein actie

Ongeveer een jaar geleden is de NS een proef gestart met gastvrouwen op drukke trajecten om de hoeveelheid afval te minimaliseren. Zo werden de gastvrouwen ingezet om de schoonmakers een gezicht te geven, waardoor reizigers zich mogelijk meer bewust zijn van het feit dat hun troep door andere moet worden opgeruimd en het lijkt te werken. Zo hadden schoonmakers eerder niet genoeg aan 3 afvalzakken en is anderhalve zak op het huidige moment voldoende.

Trein actie

Reizende schoonmakers

De gastvrouwen verwelkomen reizigers bij het instappen, maken onderweg schoon en beantwoorden vragen. Volgens een woordvoerder van de NS gastvrouwen beginnen reizigers zelfs te helpen en heeft de aanpak een positieve werking. Op deze manier wordt de werkdruk voor schoonmakers aan het eind van de dag enorm verlicht en zijn er op de lange termijn mogelijk minder mensen nodig.

Ze zouden voornamelijk op de drukke trajecten worden ingezet om een zo groot mogelijk effect te realiseren. Trajecten waarop NS gastvrouwen momenteel actief zijn: tussen Maastricht en Alkmaar, Den Helder en Nijmegen, Amsterdam en Vlissingen en Amsterdam en Den Haag.

Trein actie

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!