NS zet extra trein in na wedstrijd FC Twente

Afgelopen week heeft de NS een extra trein ingezet na de wedstrijd van FC Twente tegen Ajax, waarbij FC Twente de wedstrijd uiteindelijk met strafschoppen heeft gewonnen. De voetbalclub was het eerder niet eens geworden met de NS en vervoerder Keolis over de inzet van een extra trein, waardoor deze niet in de dienstregeling was opgenomen. Uiteindelijk kwam het tot strafschoppen en was de extra trein noodzakelijk. De NS heeft vervolgens op eigen initiatief een extra trein ingezet om de honderden reizigers op het perron naar huis te brengen. De laatste trein was afgeladen, waardoor een extra trein voor de openbare orde essentieel was. Een woordvoerder van de NS laat weten dat dit ontoelaatbaar is en de rekening hiervoor moet worden betaald door de voetbalclub.

Trein Nieuws

Hoeveel de voetbalclub volgens NS moet betalen is nog niet duidelijk en zal uit overleg moeten blijken. Een woordvoerder van FC Twente erkend dat zij geen extra trein hadden besteld, maar geven aan dat dit de taak is van de provincie en Keolis. Of de voetbalclub bereid is de rekening te betalen is niet duidelijk, maar voorlopig wachten zij de vervolgstappen van NS af.

Gemeente Enschede is blij

Gemeente Enschede is blij met de beslissing van de NS. Ordeproblemen zijn hierdoor uitgebleven en bezoekers van de voetbalwedstrijd zijn gelukkig thuisgekomen. Voetbalfans uit Oldenzaal kwamen niet op tijd, omdat er geen aansluitende treinen meer reden. Zij moesten gebruik maken van taxivervoer.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl